Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρό μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε

Ηχηρό μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αίγυπτος, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ευάγγελος Αποστολάκης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Πολεμικό Ναυτικό, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Νέο ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλώντας στην ετήσια καθιερωμένη εορταστική συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» τόνισε ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόσφατο ταξίδι που είχε στις ΗΠΑ, με αφορμή τον πρώτο στρατηγικό διάλογο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις τριμερείς συνεργασίες με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτηθείς για το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της χώρας μας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε πως «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Επιπλέον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα είμαστε μόνοι μας ή θα σπεύσουν και άλλοι σε βοήθειά μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, απάντησε με νόημα: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας».

«Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί», πρόσθεσε.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης μίλησε και για τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση του αμυντικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέροντας πως στις αρχές του 2019 έρχονται στην Ελλάδα τα ελικόπτερα KIOWA, ενώ έκανε λόγο και για τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

Σχετικά άρθρα