Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό ο Νίκος Κοτζιάς και ζητά κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλα τα μυστικά κονδύλια

Υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό ο Νίκος Κοτζιάς και ζητά κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλα τα μυστικά κονδύλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Κρατικός Προϋπολογισμός, Νίκος Κοτζιάς,

Την πρόθεσή του να υπερψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 γνωστοποίησε ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη ελέγχου των απόρρητων κονδυλίων των «ευαίσθητων» υπουργείων και της ΕΥΠ από τη Βουλή.

«Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί κανένας τομέας της δημόσιας ζωής, ο οποίος χρηματοδοτείται από τον δημόσιο προϋπολογισμό, να μην υπόκειται σε έλεγχο της Βουλής. Αν δεν υπόκειται σε έλεγχο, κάποιοι φτιάχνουν παράλληλους μηχανισμούς προς τη δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Εξαίροντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το αντίστοιχο μέτρο και στις υπόλοιπες απόρρητες δαπάνες.

«Διαφορετικά οφείλω στον εαυτό μου και στην ιστορία μου να μην ψηφίσω τις απόρρητες δαπάνες των άλλων υπουργείων, πέραν του ΥΠΕΞ» προειδοποίησε.

Επιτέθηκε δε, στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν μπορεί να υπόσχεται καλύτερη διαπραγμάτευση, όταν επί 40 χρόνια που κυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ, δεν έλυσε το πρόβλημα».

Ταυτόχρονα καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε επίθεση ενάντια στην ενημέρωση αποτελεί επίθεση ενάντια στη Δημοκρατία.

Σχετικά άρθρα