Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πρεσβείες Ισραήλ και ΗΠΑ καταδίκασαν τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος

Οι πρεσβείες Ισραήλ και ΗΠΑ καταδίκασαν τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αμερικανική Πρεσβεία, Εβραίοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Θεσσαλονίκη, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Μακεδονία, Νεοναζί, Ολοκαύτωμα Εβραίων,

Ναζιστικά στοιχεία βεβήλωσαν την Παρασκευή για άλλη μια φορά το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες σχημάτισαν με σπρέι σβάστικα στο βάθρο του μνημείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διέλευση από τη Λεωφόρο Νίκης της πορείας ακροδεξιών στοιχείων που έγινε με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη.

Προσβολή για την πόλη και για κάθε δημοκρατικό πολίτη χαρακτηρίζει τη βεβήλωση του μνημείου, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, σε ανάρτησή της στο Facebook.

Καταδικάζει η πρεσβεία του Ισραήλ

Η Πρεσβεία του Ισραήλ καταδίκασε την Κυριακή απερίφραστα την βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη για πολλοστή φορά.

«Η μετατροπή των Εβραίων σε εξιλαστήρια θύματα για γεγονότα για τα οποία δεν φέρουν απολύτως καμία ευθύνη είναι η απόλυτη έκφραση του αντισημιτισμού.

»Τέτοια επεισόδια από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλους και οι θύτες πρέπει επιτέλους να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Καταδίκασε η Πρεσβεία των ΗΠΑ

Η Αμερικανική Πρεσβεία καταδίκασε το Σάββατο την βεβήλωση του μνημείου.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αμερικανική Πρεσβεία έγραψε:

«Συντασσόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες εταίρους μας, καταδικάζοντας τον βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, που προσβάλλει τις κοινές μας αξίες».

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ

«Για μια ακόμη φορά ο φασισμός έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο Παλέ ντε Σπορ, ο ακροδεξιός συρφετός των αυτοαποκαλούμενων πατριωτών, βεβήλωνε με τη σβάστικα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας» τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει τη βεβήλωση και δηλώνει πως μαζί με το δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης δε θα επιτρέψει στους φασίστες να βρωμίζουν την πόλη και να παραχαράσσουν την Ιστορία.

»Καλούμε δε τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ακροδεξιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό

Σημειώνεται ότι οι Έλληνες Εβραίοι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχαν υπερασπιστεί ανοιχτά την ελληνικότητα της Μακεδονίας και με ανακοινώσεις τους είχαν διατρανώσει ότι αυτή αποδεικνύεται και μέσα από τα ιερά τους κείμενα.

Σχετικά άρθρα