Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: Αύξηση μισθών για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

Αχτσιόγλου: Αύξηση μισθών για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

«Το 2019, για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν μία δεκαετία, θα υπάρχουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό από μόνο του, δείχνει απτά και υλικά τι σημαίνει το τέλος των μνημονίων» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV100, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως «η θέση της κυβέρνησης είναι ότι οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει τόνωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Αυτό επιδιώκουμε με δύο τρόπους: με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που επαναφέραμε από την 21η Αυγούστου και με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να υπάρξει αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων σε όλα τα μισθολογικά επίπεδα».

«Για να τονωθεί η ζήτηση στην ελληνική αγορά, χρειάζεται να υπάρξει αύξηση των μισθών, αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι και η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ενσωματώνει το παράδειγμα της εσωτερικής υποτίμησης, που βιώσαμε στη χώρα την περίοδο 2010-2014», πρόσθεσε.

Ειδικά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογράμμισε πως θα γίνει τον Ιανουάριο και θα υπάρξει ταυτόχρονη κατάργηση του λεγόμενου υποκατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών,« μίας ντροπιαστικής, ρατσιστικής διάκρισης για τους νέους».

Αναφερόμενη στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δήλωσε ότι έχουν επεκταθεί ήδη 10 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καλύπτουν περίπου 200.000 εργαζόμενους.

Όπως διευκρίνισε, αυτό σημαίνει αύξηση μισθών και βελτιωμένους όρους εργασίας για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι με την υπογραφή και την επέκταση κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι μισθοί βγαίνουν από το πεδίο του ανταγωνισμού και οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται σε ένα περισσότερο υγιές πλαίσιο που είναι η παραγωγικότητά τους, το παραγόμενο προϊόν τους και η ποιότητά του, υπογραμμίζοντας ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχεδόν στο σύνολό τους έχουν ήδη νομοθετηθεί.

Σχετικά άρθρα