Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά το 12ο συνέδριο της ΝΔ με σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε»

Ξεκινά το 12ο συνέδριο της ΝΔ με σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Με βασικό σύνθημα “Ελλάδα μπορούμε” ξεκινά σήμερα Παρασκευή το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ με τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκτός από το ότι το 2019 θα είναι έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων η Πειραιώς θεωρεί ότι οι εθνικές εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή – ειδικά μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την βουλή της ΠΓΔΜ-, λόγω της στάσης του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

Ως εκ τούτου το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο και ενωμένο. Στο πλαίσιο αυτό το 12ο Τακτικό Συνέδριο αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η Πειραιώς θα το αξιοποιήσει αφενός για να αντικρούσει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης και αφετέρου για να κλείσει τα κενά στον προγραμματικό της λόγο και να προβάλλει τις θέσεις της ΝΔ για την επόμενη ημέρα των εκλογών που θεωρεί με βεβαιότητα ότι θα είναι κυβέρνηση.

Κάπως έτσι τόσο κατά την διάρκεια του Συνεδρίου με τις τοποθετήσεις όσο και στο φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους 5000 συνέδρους και παρατηρητές θα αναδειχθούν οι δεσμεύσεις της ηγεσίας που θα υλοποιηθούν σε μία σειρά τομείς που αφορούν: την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος, την Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή.

Το φυλλάδιο σε πιο απλή γλώσσα θα περιλαμβάνει τις δράσεις και τα μέτρα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και διαβίωση των πολιτών που ασφυκτιούν κάτω από την οικονομική κρίση, και κυρίως των πλέον ευάλωτων, των χαμηλά αμειβόμενων, των ανέργων, των ηλικιωμένων.

Εκτός από τις θέσεις του κόμματος για την ανάπτυξη που βασίζονται στην μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στις αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την διαμόρφωση πραγματικά φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, η ηγεσία της ΝΔ θέλει να πείσει ότι διαθέτει ουσιαστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης των αδυνάτων, ως απάντηση στην “πελατειακή πολιτική των παροχών και των εποχικών προσλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Στήριξη των ασθενέστερων χωρίς εξόντωση της μεσαίας τάξης” στο πλαίσιο μίας αναπτυξιακής πολιτικής”, συνοψίζει στέλεχος της Πειραιώς.

Από τις ομιλίες του αρχηγού και του Αντώνη Σαμαρά, την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου όπως και των υπολοίπων ομιλητών δεν θα απουσιάσει η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η «δικαίωση της κυβερνητικής περιόδου 2012-2014».

Κεντρικός άξονας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκοψε την πορεία εξόδου από τα μνημόνια με την βιασύνη του να καταλάβει την εξουσία, διακινδύνευσε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τελικώς υπέγραψε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και υπονόμευσε την πορεία της χώρας με ένα τέταρτο άτυπο αλλά ουσιαστικό μνημόνιο. Και φυσικά θα υπάρξουν οι αναφορές στην εθνική πολιτική της ΝΔ, εν αντιθέσει με τις υποχωρήσεις της παρούσας κυβέρνησης.

Παράλληλα η ηγεσία της ΝΔ – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – θα θελήσει να εμπεδώσει την τακτική της ανανέωσης και της διεύρυνσης του κόμματος που διακηρύσσει από την αρχή της ηγεσίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα διακηρυχθεί ξανά ότι η ΝΔ είναι ανοικτή σε όσους συμμερίζονται τις θέσεις της και την ανάγκη γενναίων αλλαγών στην ελληνική κοινωνία.

Το μήνυμα θα υπογραμμιστεί και με τους προσκεκλημένους που θα μιλήσουν στην ενότητα “Ανοικτό Κόμμα Ανοικτό Βήμα”, την Κυριακή μεταξύ των οποίων ο προερχόμενος από τον χώρο του software Μάρκος Βερέμης, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσω Κιντή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Mιχαήλ Κωσταράκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της “διαΝΕΟσις” Κυριάκος Πιερρακάκης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Το Σάββατο το πρωί πάντως θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ μεταξύ των καλεσμένων είναι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στόχος είναι πάντα το άνοιγμα στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και όχι μόνο ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και η προσέγγιση απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα με τις κεντρικές εργασίες του συνεδρίου θα εξελίσσεται και “το παράλληλο πρόγραμμα” που διοργανώνουν οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η ΟΝΝΕΔ και το Μητρώο στελεχών, με τοποθετήσεις για ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος:

-Την ανεργία των νέων

-Τη συμμετοχή των νέων στα κοινά με σεμινάρια που αφορούν τόσο την επικοινωνία και τα ΜΜΕ όσο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

-Το bullying

-Το brain drain

-Τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας

Σχετικά άρθρα