Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά από 20 χρόνια «φλερτάρει» ξανά με τη Ν.Δ. ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος

Μετά από 20 χρόνια «φλερτάρει» ξανά με τη Ν.Δ. ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Είκοσι χρόνια σχεδόν συμπληρώνει μακριά από τη Νέα Δημοκρατία, ο άλλοτε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βουλευτής της παράταξης από το 1974, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος .

Ο πρώην υπουργός, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του επιδώσει τις προτάσεις του για τη «μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα μας».

Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος είχε διαρρήξει τις σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία, ψηφίζοντας αντίθετα από την κομματική «γραμμή» σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σημίτη για τις ΔΕΚΟ το 1998.

Μαζί με τους Στέφανο Μάνο και Γιώργο Σουφλιά ήταν τα στελέχη του κόμματος που δεν δέχθηκαν να απολογηθούν στο πειθαρχικό που συγκάλεσε ο νεοεκλεγείς τότε πρόεδρος Κώστας Καραμανλής και διεγράφησαν.

Δυο χρόνια αργότερα ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, αποτέλεσε μέρος της «αμφίπλευρης διεύρυνσης» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον ενέταξε – όπως και τον Στέφανο Μάνο στα ψηφοδέλτιά του. Από το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε το 2008, ενώ το 2009 υπήρξε υποψήφιος της Δράσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θητεία του στο υπουργείο Παιδείας στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σημαδεύτηκαν από τις καταλήψεις ενάντια στο νομοσχέδιό του για την Παιδεία, στις οποίες συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό και ο… ηγέτης των μαθητών Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα