Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΜRB: Πόσο προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Πόσα κόμματα μπαίνουν στη βουλή

ΜRB: Πόσο προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Πόσα κόμματα μπαίνουν στη βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MRB, Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3%.Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ποτάμι 1,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Ελληνική Λύση 1,3% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%.

Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 8,8% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 6,9%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.

Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 17,8%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 4,9% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 0,1%.

Στο ερώτημα «ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 36,6%.

Στο ερώτημα πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 30% απαντά να προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 32% απαντά να προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 31,3% απαντά να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Σχετικά άρθρα