Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ο εκλεκτός της ΝΔ για την Περιφέρεια Κρήτης

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ο εκλεκτός της ΝΔ για την Περιφέρεια Κρήτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Κρήτη, Νέα Δημοκρατία, Περιφέρεια Κρήτης, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Ο 34χρονος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης όπως ανακοίνωσε η Ν.Δ., σημειώνοντας ότι ανήκει στη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών στελεχών της που διαθέτουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να κάνουν έργο στις τοπικές κοινωνίες.

«Όπως έπραξε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να μπουν στην πρώτη γραμμή κάνοντας πράξη το αίτημα της ανανέωσης», επισημαίνουν στη Ν.Δ.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης ευχαρίστησε «τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε» τονίζοντας ότι η Κρήτη δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες. Πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή που ξημερώνει.

«Με τη δράση μου στο περιφερειακό συμβούλιο, την επαγγελματική μου εμπειρία, αλλά και τη βοήθεια συνεργατών με όραμα και ικανότητες, νοιώθω έτοιμος να συμβάλω στην επίτευξη αυτού του στόχου» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, ενώ η οικογένειά του κατάγεται από το Νέο Χωριό Αποκορώνου Χανίων.

Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, οικονομικής κατεύθυνσης του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι κάτοχος MBA στον Τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων για θέματα αναπτυξιακών προγραμμάτων και τουρισμού, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον κλάδο της εστίασης.

Από το 2014 είναι εκλεγμένος (πρώτος σε σταυρούς) περιφερειακός σύμβουλος και από το 2016 εκτελεστικός γραμματέας και συντονιστής της παράταξής του.

Σχετικά άρθρα