Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης να δώσει ονόματα για τα περί συναλλαγής για Μακεδονία και συντάξεις

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης να δώσει ονόματα για τα περί συναλλαγής για Μακεδονία και συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Αυξάνει το πρέσινγκ προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου, φέρνοντάς τον σε δυσχερή θέση λίγο πριν την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με αφορμή το επιχείρημα που διατύπωσε χθες Τρίτη στη Βουλή πως «ανταλλάξατε τις συντάξεις με τη Μακεδονία».

Προ των ευθυνών και των λεγομένων του επιχειρεί να φέρει τον Πρόεδρο της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη «ή να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη ή να δώσει ονόματα ο κ. Μητσοτάκης για τα περί συναλλαγής για Μακεδονία και συντάξεις».

Ήδη από χθες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει στους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κάναμε συναλλαγή μαζί τους και μας έδωσαν τις συντάξεις και τους δώσαμε την Συμφωνία των Πρεσπών».

Στο ίδιο μήκος κύματος, την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα σενάρια «ανταλλαγής» της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη διάσωση των συντάξεων, υπόψη των ευρωπαίων εταίρων και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Σήμερα, το πρωθυπουργικό γραφείο επανέρχεται στο ίδιο θέμα, το οποίο δεν προτίθεται να αφήσει να πέσει κάτω χωρίς να το εκμεταλλευθεί, δεδομένου ότι η διολίσθηση Μητσοτάκη στη γραμμή Γεωργιάδη περί «συναλλαγής», προϋποθέτει δύο μέρη.

Εφόσον, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη μία πλευρά του τραπεζιού ήταν ο Πρωθυπουργός, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τον Πρόεδρο της ΝΔ να κατονομάσει «ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα».

Η Ηρώδου Αττικού είναι δεδομένο πως δεν θα αφήσει την επίμαχη αναφορά Μητσοτάκη, η οποία λογίζεται ως μέγιστο ατόπημα, να περάσει αβρόχοις ποσί, καθώς το σύνολο των Ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετών, οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και σε αντιδιαστολή με τη ΝΔ, έχουν «χαιρετίσει» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς έρχεται στη δύσκολη θέση, λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΛΚ και με το κλίμα δεδομένα αρνητικό εξαιτίας της αλλαγής της στάσης του στο Μακεδονικό, να κατονομάσει ποιοι ομογάλακτοί του από την ευρωομάδα της Δεξιάς απεργάστηκαν την «προδοσία» της Μακεδονίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο»

Από την πλευρά της η ΝΔ απάντησε με μία λιτή ανακοίνωση, επιμένοντας στα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς ωστόσο να μπει στην ουσία του ερωτήματος που τέθηκε για συγκεκριμένα «στοιχεία και ονόματα».

«Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι», τονίζει η Πειραιώς σε σχετική ανακοίνωσή της.

Σχετικά άρθρα