Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Παράνομη καταπάτηση της περιουσίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Παράνομη καταπάτηση της περιουσίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελληνική Ομογένεια, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας, με την οποία παραχωρούνται αυθαιρέτως στο υπουργείο Τουρισμού τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες μελών της ελληνικής μειονότητας, με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι «εκτός από θέμα κράτους δικαίου και δικαιώματος στην ιδιοκτησία, η παράνομη καταπάτηση αγγίζει ευαίσθητα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού των μειονοτήτων».

Τονίζει ακόμη ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας «είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και σε αλβανικές δικαστικές αποφάσεις».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι μέτρα θα λάβει για να προστατέψει την περιουσία των μελών της ελληνικής μειονότητας, αλλά και για να ενισχύσει το κλίμα καλής γειτονίας στην περιοχή, που «τραυματίζεται» από τέτοιες αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα