Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Έλενα Κουντουρά με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ

Η Έλενα Κουντουρά με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλενα Κουντουρά, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάθιου Πάλμερ, Τουρισμός, Υπουργείο Τουρισμού,

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις (Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία) των ΗΠΑ Matthew Palmer συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο περιθώριο των εργασιών 20ού επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα της Capital Link, στο οποίο η Έλενα Κουντουρά συμμετέχει κάθε χρόνο.

Ένα από τα πιο βασικά θέματα συζήτησης ήταν ο κεντρικός ρόλος που παίζει η Ελλάδα στην ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω και του τουρισμού.

Η Ελληνίδα Υπουργός παρουσίασε συνοπτικά τις διεθνείς πρωτοβουλίες που έχει λάβει σε διμερές και τριμερές επίπεδο με την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Κύπρο, το Λίβανο και το Ισραήλ για την προώθηση συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού με την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων και κοινών δράσεων προβολής σε μακρινές αγορές της Αμερικής και της Ασίας, με έμφαση στην κρουαζιέρα και τις θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Η Έλενα Κουντουρά τόνισε τη μεγάλη αξία που έχει η προσπάθεια προσέλκυσης νέων και ποιοτικών επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η διαρκής ανάπτυξή του και κατ’επέκταση να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά ο Matthew Palmer επανέλαβε την θέση του ότι η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες για την οικοδόμηση σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σχετικά άρθρα