Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: «Τα τράβηξα τα αφτιά του Ζάεφ με τον τρόπο μου, γιατί μιλάω μαζί τους»

Νίκος Κοτζιάς: «Τα τράβηξα τα αφτιά του Ζάεφ με τον τρόπο μου, γιατί μιλάω μαζί τους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, Πάτρα, Υπουργείο Εξωτερικών,

Μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση της σοσιαλπατριωτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ στην Πάτρα, ο Νίκος Κοτζιάς όχι μόνο εξήγησε τι ακριβώς παραβίασε ο Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος σε πιθανότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, αλλά και για πρώτη φορά ανέφερε πώς έχει «στριμώξει» τα Σκόπια, καταγγέλλοντας όλες τις παραβιάσεις τους στον ΟΗΕ. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι τα τράβηξε τα αφτιά του Ζάεφ μετά τα όσα δήλωσε.

«Τι παραβίασε ο Ζάεφ προχθές; Και είπα, εγώ θα του τράβαγα τα αφτιά και του τράβηξα με τον τρόπο μου, γιατί μιλάω μαζί τους, δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

»Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει επικυρωθεί και δεν υπάρχει ως νομικό κείμενο ακόμα, δεν υπάρχει αυτή η Συμφωνία διεθνώς.

»Πρέπει να περάσει η τελευταία δόση της αλλαγής του Συντάγματος από τη Βουλή τους και να περάσει και από την ελληνική Βουλή.

»Να επικυρωθεί, να πάει στον ΟΗΕ, να επικυρώσει ο ΟΗΕ και μετά όποιος την παραβιάζει είναι παραβάτης του Διεθνούς Νόμου.

»Το πρόβλημα ήταν ότι ο Ζάεφ παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. Και ξέρετε γιατί δεν το λέει κανείς ότι αυτή υπάρχει;

»Διότι από το 1995 την παραβίαζε συνεχώς αυτή τη Συμφωνία η άλλη πλευρά.

»Και δεν λέγανε τα πουλάκια μου τίποτα. Ξέρετε γιατί χάσαμε τη δική του 2011; Διότι δεν είχε καταγράψει η Ελλάδα ούτε μια παραβίαση της άλλης πλευράς.

»Ξέρετε ποια ήταν η προτελευταία μου πράξη μια ημέρα πριν παραιτηθώ;

»Έστειλα γράμμα στον ΟΗΕ με τις παραβιάσεις που κάνουν στην Ενδιάμεση Συμφωνία.

»Γιατί; Ο Νίμιτς θύμωνε, τι είναι αυτά κύριε Κοτζιά αφού έχουμε τη Συμφωνία.

»Του λέω, εγώ μέχρι να τελειώσει η επικύρωση των Πρεσπών, όποιος παραβιάζει την Ενδιάμεση θα καταγράφεται στον ΟΗΕ, για να μη βρεθώ προ τετελεσμένων.

»Οι μεγάλες κουβέντες -αυτά εγώ δεν τα έχω πει και ποτέ- οι μεγάλες κουβέντες δεν βοηθάνε».

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Κοτζιάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει Σλαβομακεδόνες και σλαβομακεδονική γλώσσα

Σχετικά άρθρα