Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: «Τα τράβηξα τα αφτιά του Ζάεφ με τον τρόπο μου, γιατί μιλάω μαζί τους»

Νίκος Κοτζιάς: «Τα τράβηξα τα αφτιά του Ζάεφ με τον τρόπο μου, γιατί μιλάω μαζί τους»

Μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση της σοσιαλπατριωτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ στην Πάτρα, ο Νίκος Κοτζιάς όχι μόνο εξήγησε τι ακριβώς παραβίασε ο Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος σε πιθανότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, αλλά και για πρώτη φορά ανέφερε πώς έχει «στριμώξει» τα Σκόπια, καταγγέλλοντας όλες τις παραβιάσεις τους στον ΟΗΕ. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι τα τράβηξε τα αφτιά του Ζάεφ μετά τα όσα δήλωσε.

«Τι παραβίασε ο Ζάεφ προχθές; Και είπα, εγώ θα του τράβαγα τα αφτιά και του τράβηξα με τον τρόπο μου, γιατί μιλάω μαζί τους, δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

»Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει επικυρωθεί και δεν υπάρχει ως νομικό κείμενο ακόμα, δεν υπάρχει αυτή η Συμφωνία διεθνώς.

»Πρέπει να περάσει η τελευταία δόση της αλλαγής του Συντάγματος από τη Βουλή τους και να περάσει και από την ελληνική Βουλή.

»Να επικυρωθεί, να πάει στον ΟΗΕ, να επικυρώσει ο ΟΗΕ και μετά όποιος την παραβιάζει είναι παραβάτης του Διεθνούς Νόμου.

»Το πρόβλημα ήταν ότι ο Ζάεφ παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. Και ξέρετε γιατί δεν το λέει κανείς ότι αυτή υπάρχει;

»Διότι από το 1995 την παραβίαζε συνεχώς αυτή τη Συμφωνία η άλλη πλευρά.

»Και δεν λέγανε τα πουλάκια μου τίποτα. Ξέρετε γιατί χάσαμε τη δική του 2011; Διότι δεν είχε καταγράψει η Ελλάδα ούτε μια παραβίαση της άλλης πλευράς.

»Ξέρετε ποια ήταν η προτελευταία μου πράξη μια ημέρα πριν παραιτηθώ;

»Έστειλα γράμμα στον ΟΗΕ με τις παραβιάσεις που κάνουν στην Ενδιάμεση Συμφωνία.

»Γιατί; Ο Νίμιτς θύμωνε, τι είναι αυτά κύριε Κοτζιά αφού έχουμε τη Συμφωνία.

»Του λέω, εγώ μέχρι να τελειώσει η επικύρωση των Πρεσπών, όποιος παραβιάζει την Ενδιάμεση θα καταγράφεται στον ΟΗΕ, για να μη βρεθώ προ τετελεσμένων.

»Οι μεγάλες κουβέντες -αυτά εγώ δεν τα έχω πει και ποτέ- οι μεγάλες κουβέντες δεν βοηθάνε».

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Κοτζιάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει Σλαβομακεδόνες και σλαβομακεδονική γλώσσα

Σχετικά άρθρα