Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει Σλαβομακεδόνες και σλαβομακεδονική γλώσσα

Νίκος Κοτζιάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει Σλαβομακεδόνες και σλαβομακεδονική γλώσσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, Πάτρα, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Μιλώντας σε εκδήλωση της κίνησης «Πράττω» στην Πάτρα τη Δευτέρα, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε σαφές ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών αυτό που επιτυγχάνεται είναι η παραδοχή των Σκοπιανών ότι είναι Σλαβομακεδόνες και ότι η γλώσσα που μιλάνε σλαβομακεδονική. Όπως τόνισε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να παραδεχτούν οι Σκοπιανοί αυτή την ιστορική πραγματικότητα, εγκαταλείποντας τον σφετερισμό της αρχαίας ελληνικής μακεδονικής ιστορίας.

«Υπάρχουν σε αυτή τη Συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) δύο διευκρινήσεις σημαντικές. Είναι στο άρθρο 7. Παράγραφοι 1, 2 και 4. Και λέει: Ο αποκαλούμενος Μακεδόνας της δεύτερης χώρας, αυτή είναι η Βόρεια Μακεδονία, ουδεμία σχέση έχει με τον ελληνικό αρχαίο πολιτισμό και γενικότερα με τον ελληνικό πολιτισμό, διότι είναι και ανήκει, κατατάσσεται, στα σλαβικά φύλα, δηλαδή Σλαβομακεδόνας.

»Και τι άλλο λέει, η γλώσσα η μακεδονική, την οποία όπως σας διευκρίνισα τη βρήκαμε, από το 1977 την είχαν δώσει, και για να είμαστε και ειλικρινείς ο Παύλος ο Μελάς, ο μεγαλύτερος Έλληνας μακεδονομάχος, την ονόμαζε μακεδονική, γιατί τους προέτρεπε, αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, τους προέτρεπε να λέγονται έτσι, για να τους διαχωρίσει από τους Βούλγαρους, διότι ο εχθρός ήταν ο βουλγάρικος μακεδονισμός, που ήθελε να καταλάβει τη Θεσσαλονίκη και όπως έλεγα σε κάποιον, υπό τις προτροπές της Ρωσίας ήθελαν να πάρουν τη Θεσσαλονίκη, για να μη ξεχνιόμαστε.

»Λοιπόν, αυτός ο Μακεδόνας ο Σλάβος λέει τη γλώσσα του, η αποκαλούμενη στο παρόν ως μακεδονική γλώσσα, ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Ουδείς τα είχε καταφέρει αυτά πριν. Και βγαίνουν οι ανόητοι και λένε, γιατί είναι ανόητοι, τους δώσατε τη μακεδονική γλώσσα», κατέληξε ο Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί το 1928 η κυβέρνηση Ζαΐμη -με υπουργό τον Μεταξά- αναγνώριζε «μακεδονοσλαυικήν» γλώσσα

Σχετικά άρθρα