Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξενογιαννακοπούλου: Ψηφίζεται η τροπολογία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ξενογιαννακοπούλου: Ψηφίζεται η τροπολογία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, ΑΣΕΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, Βουλή των Ελλήνων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υπουργείο Εσωτερικών,

«Έχει μεγάλο πολιτικό συμβολισμό για τη χώρα το γεγονός ότι ψηφίζεται ο πρώτος προϋπολογισμός που δεν είναι κάτω από εποπτεία και επιτήρηση μνημονίων, αλλά μέσα από την κανονική διαδικασία της ευρωζώνης, εγκεκριμένος και με όλες τις πιστώσεις για ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό πλαίσιο πολιτικής» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η υπουργός ανέφερε ότι ψηφίζεται από τη Βουλή, μεταξύ άλλων, και η τροπολογία που καταθέτει από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 3.257 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Με την τροπολογία αυτή, θα συσταθούν οι μόνιμες θέσεις στις αντίστοιχες δομές των δήμων σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα θα καθοριστούν τα κριτήρια για τη μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων στο πρόγραμμα.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου διαβεβαίωσε ότι εξασφαλίζεται «με απόλυτη διαφάνεια ότι θα υπάρξει μοριοδότηση στο πλαίσιο του νόμου ώστε να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία» και ανέφερε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει από το ΑΣΕΠ στις αρχές του νέου έτους.

Τότε αναμένεται και η προκήρυξη για τις 4.500 μόνιμες θέσεις στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, ενώ οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Αναφερόμενη στο ότι ψηφίζονται επίσης το μέτρο της κατάργησης των μειώσεων στις συντάξεις και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω από 25 ετών, η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι έως το κλείσιμο της Βουλής, τα Χριστούγεννα, θα έχουν ψηφιστεί όλες οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού που εξήγγειλε στη ΔΕΘ.

«Ο κόσμος βλέπει ότι δεν είναι παροχές και υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται, αλλά για μέτρα αντίληψης, αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα