Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας με τον Πούτιν δίπλα του: «Ο διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος»

Αλέξης Τσίπρας με τον Πούτιν δίπλα του: «Ο διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρωσία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος, ωστόσο η επιθυμία μας να παραμείνουν οι σχέσεις μας στις σταθερές ράγες που από το 2015 οικοδομήσαμε, μας βοηθά να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Κρεμλίνο.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ, εκτιμώντας πως θέτει σε μια δίκαιη βάση το πρόβλημα και αντιμετωπίζει και την ανάδυση εθνικιστικών τάσεων και διενέξεων που θα μπορούσαν να προκύψουν στην περιοχή.

Χαρακτήρισε, δε, εξαιρετικά εποικοδομητική τη συνάντηση, θεωρώντας ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας και του διαλόγου με μεγαλύτερη δυναμική.

Ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συνάντησης, τόνισε ο Ελλάδα, ως μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, θεωρεί ότι οποιαδήποτε αρχιτεκτονική ασφάλειας δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και τη Ρωσία και να βασίζεται σε ειλικρινή διάλογο μαζί της.

Είπε επίσης ότι, την περίοδο που πέρασε, αναδείχθηκε μέσα από την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ότι μπορεί να είναι μια χώρα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα να προωθεί ένα μοντέλο πολυδιάσταστης εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκαν τρόποι προώθησης των ελληνικών εξαγωγών, ειδικά στον αγροτο-διατροφικό τομέα.

Επίσης, συμφωνήθηκε το 2019 να είναι έτος πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, με έμφαση στη λογοτεχνία και τη γλώσσα.

Σχετικά άρθρα