Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: Επικίνδυνη η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής

Βαρβιτσιώτης: Επικίνδυνη η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής

Για επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής κάνει λόγο, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή με θέμα «Υγειονομική βόμβα ο ΧΥΤΑ Φυλής», ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπογραμμίζει ότι ο υπερκορεσμένος ΧΥΤΑ Φυλής μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα 2.000.000 τόνους σκουπιδιών, κάτι που μεταφράζεται σε 12 μήνες «ζωής».

«Την ίδια στιγμή, η περιφέρεια Αττικής δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, που ψηφίστηκε στις 06.12.2016, σχέδιο που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επέκταση του ΕΜΑΚ Λιοσίων έως και 350.000 τόνους ετησίως και τη δημιουργία νέων μονάδων εγκαταστάσεων επεξεργασίας απορριμμάτων» αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Όπως σημειώνει, σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους έχουν συναντήσει τόσο η λειτουργία του ολοκληρωμένου ΧΥΤΑ Γραμματικού, όσο και η δημιουργία μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης (καύσης) απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο.

«Οι πολίτες και οι φορείς της Δυτικής Αθήνας δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν τη διαρκή περιβαλλοντική υποβάθμιση που υφίσταται η περιοχή τους και γι’ αυτό και ζητούν τον άμεσο τερματισμό λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής» επισημαίνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που θέτει δύο ερωτήματα στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη:

«Πότε θα κλείσει η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) τον ΧΥΤΑ Φυλής;
Ποιος ο ακριβής χρόνος έναρξης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων;».

Σχετικά άρθρα