Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια μέτρα για την οικονομία ανέπτυξε ο Μητσοτάκης στους Financial Times

Ποια μέτρα για την οικονομία ανέπτυξε ο Μητσοτάκης στους Financial Times
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Financial Times, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει και τις εγχώριες επενδύσεις» διαβεβαιώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατηρεί ότι τα τελευταία χρόνια «η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική» και προαναγγέλλει ότι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Αναφερόμενος στην επιχειρηματική κοινότητα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι θα μειώσει τους φόρους και ότι θα αποκαταστήσει την ρευστότητα, αλλά τονίζει ότι θα πρέπει και εκείνοι να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν «προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».

Ερωτηθείς για το θέμα της διαπλοκής ανάμεσα σε υψηλόβαθμους πολιτικούς παράγοντες και επιχειρηματίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει: «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

Oι Financial Times κάνουν ειδική αναφορά στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. για το εκπαιδευτικό σύστημα, ιδίως στις προτεινόμενες αλλαγές όπως η εισαγωγή πανεπιστημιακών προγραμμάτων στα Αγγλικά και η ενίσχυση της πληροφορικής στα σχολεία.

«Δεν μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο μας», σημειώνει σχετικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σχετικά άρθρα