Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πράσινο φως» από ΣτΕ: Αυξάνονται κατά τρεις οι βουλευτικές έδρες – Πώς κατανέμονται και πού

«Πράσινο φως» από ΣτΕ: Αυξάνονται κατά τρεις οι βουλευτικές έδρες  – Πώς κατανέμονται και πού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αλέξης Χαρίτσης, Αχαΐα, Εκλογές, Συμβούλιο της Επικρατείας, Υπουργείο Εσωτερικών,

Ανακατανέμονται και με τη βούλα του ΣτΕ και αυξάνονται από 56 σε 59 οι βουλευτικές έδρες των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

H ανακατανομή αφορά στη Β’ Αθήνας που σπάει στα τρία ενώ ο Νομός Αχαΐας κερδίζει μια έδρα.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που του είχε διαβιβάσει για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που πέρασε στο σύνολο του από το ΣτΕ, επέρχεται ανακατανομή των βουλευτικών εδρών στην Β΄ Αθηνών, στο νομό Αττικής και στο νομό Αχαΐας (κερδίζει μια έδρα), ενώ στους υπόλοιπους νόμους της χώρας δεν γίνεται καμία αλλαγή στις έδρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος η Β΄ Αθηνών σπάει στα τρία, αλλά οι έδρες παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή 44.

Συγκεκριμένα η Β΄ Αθηνών σπάει σε Βόρειο τομέα με 15 έδρες, σε Δυτικό τομέα με 11 έδρες και Νότιο τομέα με 18 έδρες.

Ο Νομός Αττικής σπάει στα δύο, σε Ανατολική Αττική με 10 έδρες και Δυτική Αττική με 4 έδρες (σύνολο 14) .Μέχρι τώρα οι έδρες στην Αττική ήταν 15.

Η μία έδρα που χάθηκε από την Αττική πήγε στο νομό Αχαΐας του οποίου οι έδρες από 8 γίνονται 9, ενώ οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου στην Αχαΐα από μηδενικές γίνεται μία.

Το σύνολο των βουλευτικών εδρών σε όλη τη χώρα παραμένει στις 288, όπως παραμένουν στις 25 και οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου.

Η κατανομή των εδρών, κατά τον υπουργό Εσωτερικών, έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής πληθυσμού της χώρας που διεξήχθη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.

Σχετικά άρθρα