Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η Σπυράκη για την υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη

Τι είπε η Σπυράκη για την υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΠΑ - Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, Ενέργεια, Θεόδωρος Κιτσάκος, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία,

Στην υπόθεση την οποία χαρακτηρίζει «σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» επέμεινε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, υποστηρίζοντας ότι «εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία για το σκάνδαλο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απαντήσεις».

Η κ. Σπυράκη έθεσε σειρά ερωτημάτων, και συγκεκριμένα τα εξής:

«- Ισχύει ή δεν ισχύει αυτό που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Κιτσάκος ότι είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους προς την ΔΕΠΑ επτά υπουργούς;

– Ισχύει ή όχι ότι ενώ ενημέρωνε σε εβδομαδιαία βάση τους αρμόδιους υπουργούς, του έγινε σύσταση να κάνει λίγη υπομονή;

– Ισχύει ή όχι το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων 9 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας, έναντι 90 εκατομμυρίων για τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ;

– Ισχύει ή όχι ότι άλλες εταιρείες φαντάσματα του κ. Λαυρεντιάδη επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο των λιπασμάτων για να συνεχίσει η ΔΕΠΑ να χορηγεί απρόσκοπτα αέριο;

– Ο κ. Κιτσάκος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλεί τους υπουργούς συντρόφους, τι ισχύει από όσα καταγγέλλει;».

Αναφερόμενη στο πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η κ. Σπυράκη το χαρακτήρισε ως «φιάσκο πάνω στο φιάσκο». Όπως είπε, ζητείται να ελεγχθεί κάτι που έχει ήδη ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο. Τελικά προέκυψαν απλώς ενδείξεις που δεν στοιχειοθετούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής, υποστήριξε.

Για την ελληνοαλβανική προσέγγιση, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η στάση της ΝΔ είναι ευρωπαϊκή, «η Αλβανία είναι υπό ένταξη χώρα, συστήνουμε στην κυβέρνηση προσοχή».

Σε ερώτηση για το αν στο προσεχές συνέδριο του κόμματος θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές, απάντησε ότι «η Ν.Δ. βαδίζει με όλα τα στελέχη της για τη νίκη στις εκλογές, βασίζεται στην πεποίθηση των πολιτών ότι η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση και μία άλλη προοπτική που στέρησε η κυβέρνηση Τσίπρα».

Η κ. Σπυράκη επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «είναι εξαιρετικά προσβλητικό ο κ. Τσίπρας να επιχειρεί διαγραφή της μνήμης των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας κι ο κ. Καμμένος κυβερνούν τέσσερα χρόνια. Τώρα θέλει να πείσει ότι κυβερνά 100 μέρες, ενώ έχει δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια».

Αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου, σημειώνοντας ότι «οι διαπιστώσεις που κάνει ο κ. Αλαβάνος για την πορεία του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ζουν μόνο για την καρέκλα και κάνουν ό,τι μπορούν για να παρατείνουν την παραμονή τους. Μόνο που την τελική απόφαση θα την πάρουν οι Έλληνες πολίτες».

Η Μαρία Σπυράκη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει συνολικά πρόβλημα διαχείρισης του προϋπολογισμού και κάλεσε ξανά τον κ. Τσίπρα να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για 120 δόσεις.

Σχετικά άρθρα