Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κώστας Γαβρόγλου: «Δεν είναι θέμα παζαριού» η μισθοδοσία των κληρικών

Κώστας Γαβρόγλου: «Δεν είναι θέμα παζαριού» η μισθοδοσία των κληρικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Περιουσία, Εφημερίδα RealNews, Κώστας Γαβρόγλου, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας,

Διαβεβαιώσεις ότι θα εξασφαλιστούν τα νομοθετικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματα των κληρικών παρείχε εκ νέου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόλου, δηλώνοντας ότι η μισθοδοσία τους «δεν είναι θέμα παζαριού».

Σε συνέντευξή του στη Realnews, σημείωσε ότι η διακριτότητα των ρόλων Κράτους-Εκκλησίας και η συνδιαχείριση της αμφισβητούμενης περιουσίας «είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου θεσμού» και ανέφερε ότι «όλα θα γίνουν με προσεκτικά βήματα».

Όπως είπε, οι 10.000 προσλήψεις στη Δημόσιο, που θα πραγματοποιηθούν αν αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας των κληρικών, θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και είναι ανεξάρτητες με τους 15.000 διορισμούς στην Παιδεία οι οποίοι έχουν εξαγγελθεί για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ο κ. Γαβρόγλου κατηγόρησε εξάλλου στη Ν.Δ. ότι «βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση κώφευσης και αφωνίας σε σχέση με τη φασιστική δράση ακροδεξιών χρυσαυγιτών σε σχολεία».

Σχετικά άρθρα