Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεύμα στη Φλωρεντία για Σαμαρά και Ρέντσι

Γεύμα στη Φλωρεντία για Σαμαρά και Ρέντσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ματέο Ρέντσι, Φλωρεντία,

Σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Φλωρεντίας, με εξαιρετική θέα, στη ταράτσα του ξενοδοχείου Exelcior γευμάτισαν ο Έλληνας και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και Ματέο Ρέντσι, μετά των συζύγων τους.

Το «μενού» της συζήτησης» ήταν κυρίως η Ελληνική προεδρία στην ΕΕ, που τελείωσε και η Ιταλική προεδρία που ξεκίνησε, καθώς και το μείζον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, που απασχολεί ιδιαίτερα της δύο χώρες. Επίσης έγιναν συζητήσεις για ενεργειακά ζητήματα και ιδιαίτερα για τον αγωγό TAP, αλλά και γενικότερα θέματα οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών, όπως και ο τουριστικός τομέας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε τον Ματέο Ρέντσι για όλα τα θέματα της ελληνικής Προεδρίας και ο Ιταλός πρωθυπουργός για τα θέματα που θα χειριστεί η ιταλική.

Ο κ. Ρέντσι σημείωσε ότι για πρώτη φορά από το 1958 ένα ιταλικό κόμμα παίρνει πάνω από 40% και ανέλυσε στον κ. Σαμαρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, με έμφαση στις συνταγματικές αλλαγές και στην οικονομία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφτεί την Ελλάδα, κάτι που θα ρυθμιστεί διά της διπλωματικής οδού.

Σχετικά άρθρα