Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ρωτά ο Νικολόπουλος τη Βουλή για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού «Ριχάρδος»

Τι ρωτά ο Νικολόπουλος τη Βουλή για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού «Ριχάρδος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Ριχάρδος, Νίκος Νικολόπουλος, Χρυσός,

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος, την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, μετά την πρόσφατη εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων από την ΕΛΑΣ.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που η περίπτωση «Ριχάρδος» απασχολεί τις αρχές» και ότι ο ίδιος, είχε πάλι ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο πριν πέντε χρόνια, όταν τότε, με αφορμή φορολογικό έλεγχο σε καταστήματα, είχε διαπιστωθεί πως είχαν εκδοθεί χιλιάδες αποδείξεις από αδήλωτες ταμειακές μηχανές.

Ο κ. Νικολόπουλος στρέφεται προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι από το 2013 «το ΣΔΟΕ έψαχνε και τίποτα δεν έβρισκε, μέχρι που η Αστυνομία προ ημερών έκανε την δουλειά της και συνέλαβε τον γνωστό από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίων».

«Με κοινοβουλευτική ευσυνειδησία είχα προειδοποιήσει κατ΄ ουσία για το όργιο των παράνομων «χρυσών» συναλλαγών, που γίνονταν κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών αρχών» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος.

Ωστόσο, προσθέτει, «οι αρμόδιοι Υπουργοί προτίμησαν τότε να κρυφτούν μέσα στη «χρυσή» σιωπή τους».

Ο βουλευτής ζητάει να πληροφορηθεί εάν έχουν υπολογιστεί οι οικονομικές απώλειες για το δημόσιο από τη δράση των κυκλωμάτων, ποιοι έλεγχοι έχουν γίνει στα ενεχυροδανειστήρια του συλληφθέντος και με τι αποτελέσματα, αλλά και ποιοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ευθύνονται για τους αναποτελεσματικούς ελέγχους επί χρόνια.

Επίσης, ζητάει να πληροφορηθεί εάν το αρμόδιο υπουργείο γνωρίζει τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες συγγενικό πρόσωπο του ενεχυροδανειστή, φέρεται να εργάζεται ή εργαζόταν σε επιτελική θέση στο ΣΔΟΕ, αλλά και αν το ΕΣΡ έχει ελέγξει τα έσοδα και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του εν λόγω ατόμου.

Σχετικά άρθρα