Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαβρόγλου: Διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ιερέων – Τι είπε για τις μαθητικές καταλήψεις

Γαβρόγλου: Διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ιερέων – Τι είπε για τις μαθητικές καταλήψεις

«Μετά τον πλαίσιο συμφωνίας με την Εκκλησία, άνοιξε ένας νέος γύρος διευκρινιστικών επαφών που θα κλείσει την ερχόμενη Τρίτη κατά τη συνάντηση με τον Ιερό Σύνδεσμο Ιερέων», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το τρίπτυχο των συναντήσεων κατά τον κ. Γαβρόγλου είναι: Να εξορθολογίσουμε τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, να διασφαλίσουμε δικαιώματα και να νοικοκοκυρέψουμε τα οικονομικά.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε χωρίς να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ιερέων. Τυπικά δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά εμείς θα κάνουμε οργανικές θέσεις για τους ιερείς».

Ως προς τις αντιδράσεις από το Φανάρι για το υπό αναθεώρηση αρθρο 3 του Συντάγματος εκτίμησε ότι «η θρησκευτική ουδετερότητα δεν υπονομεύει την υπάρχουσα κατάσταση αλλά την ενισχύει.

Αναφερόμενος στο μαθητικό κίνημα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε πως «δεν έχουμε πει οτιδήποτε για τις καταλήψεις των σχολείων.

»Επισημαίνουμε, όμως ότι η Χρυσή Αυγή καπηλεύεται τις μαθητικές κινητοποιήσεις και η Νέα Δημοκρατία σιγοντάρει την ΧΑ».

Όπως εξήγησε «Βορίδης και Γεωργιάδης έπαιζαν τα δικά τους παιχνίδια, όταν, όμως, η ΝΔ είδε ότι οι καταλήψεις αφορούν μόνον το 13% των σχολείων έβγαλε τον Χατζηδάκη να τα μαζέψει».

Σχετικά άρθρα