Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Υπάρχει ακροδεξιό πολιτικό ρεύμα στο εσωτερικό του μαθητικού κινήματος

Τζανακόπουλος: Υπάρχει ακροδεξιό πολιτικό ρεύμα στο εσωτερικό του μαθητικού κινήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Καταλήψεις, Μαθητικές Καταλήψεις, Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή,

Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτική υποκίνηση των μαθητών στις καταλήψεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει ακροδεξιό πολιτικό ρεύμα στο εσωτερικό του μαθητικού κινήματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε πόσες από αυτές τις καταλήψεις έχουν αυτό τον αντιδημοκρατικό, ακόμα και φασιστικό χαρακτήρα».

Είπε επίσης ότι πρέπει να εξεταστούν οι πολιτικές αιτίες για την εισχώρηση αυτού του ρεύματος.

«Όταν τα συνθήματα είναι τύπου «Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία», αυτή είναι μια επικίνδυνη τροπή», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Κατηγόρησε εξάλλου για ακροδεξιά ρητορική τη Ν.Δ., ενώ σημείωσε ότι «εμείς είχαμε συγκρουστεί με την «επάνω πλατεία» των αγανακτισμένων».

Διερωτήθηκε, δε, «όταν ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις αυτές, όταν η ΔΑΚΕ αντέγραψε δήλωση του χρυσαυγίτη Παππά, πως θα βρεθεί συναινετική λύση;».

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό, είπε ότι ποτέ δεν μίλησε για προδοτική συμφωνία ή για ξεπούλημα της Μακεδονίας, αλλά διαφωνεί ως προς το πλαίσιο.

Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες και ο διάλογος. Επανέλαβε, δε, ότι δεν μίλησε για απολύσεις στην εκκλησία.

Ερωτηθείς αν του έχει προταθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, απάντησε αρνητικά.

Σχετικά άρθρα