Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Η Κατερίνα Νοτοπούλου μπορεί να είναι μία υποψηφιότητα νίκης

Σβίγκου: Η Κατερίνα Νοτοπούλου μπορεί να είναι μία υποψηφιότητα νίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

«Σίγουρα πιστεύουμε ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου, νυν υφυπουργός Εσωτερικών -Μακεδονίας Θράκης- μπορεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο ως υποψήφια και μπορεί να κερδίσει τον δήμο εκπροσωπώντας τις προοδευτικές δυνάμεις», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με την υποψηφιότητα που προτίθεται να υποστηρίξει το κόμμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Ταυτόχρονα», διευκρίνισε η κ. Σβίγκου, «η παράταξή μας στη Θεσσαλονίκη είναι σε συζήτηση και διαβουλεύσεις τόσο με την παράταξη του κ. Μπουτάρη όσο και με την παράταξη των Οικολόγων- Πρασίνων, αλλά και με ανεξάρτητους αυτοδιοικητικούς, οπότε θα δούμε πώς θα προχωρήσουν και αυτές οι διαβουλεύσεις».

Σε ό,τι αφορά την απόσυρση του κ. Μπουτάρη από τη διεκδίκηση μιας τρίτης θητείας σχολίασε: «Ο κ.Μπουτάρης, παρά τις διαφορές και διαφωνίες που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί του, αντιπροσώπευσε τη βούληση μεγάλης μερίδας των πολιτών της Θεσσαλονίκης για συμπόρευση και ειρήνη στα Βαλκάνια, για αλλαγή σελίδας της πόλης και γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί η δημαρχία του να χαρακτηριστεί πετυχημένη και για αυτόν τον λόγο κι εμείς οι ίδιοι θέλαμε να στηρίξουμε μία πιθανή υποψηφιότητά του».

«Από τη στιγμή που ο ίδιος για προσωπικούς του λόγους δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος, εμείς χθες στη συζήτηση που κάναμε στο κορυφαίο όργανο του κόμματος, την Πολιτική Γραμματεία, συμφωνούμε με την άποψη της “Ανοιχτής Πόλης” της Θεσσαλονίκης ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου μπορεί να είναι μία υποψηφιότητα νίκης των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της πόλης απέναντι στο μπλοκ της συντήρησης», εξήγησε.

Σχολιάζοντας τη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου και αναφερόμενη σε δηλώσεις του το 2012 περί «ακροδεξιάς του κ. Σαμαρά» με τον χαρακτηρισμό από μέρους του της ΝΔ ως «εθνικιστικού ακροδεξιού μορφώματος», σημείωσε ότι «πολλοί είχαν πάρει αποστάσεις από τον κ.Σαμαρά και σήμερα συμπορεύονται μαζί του και μάλιστα έχουμε δει πολλά στελέχη της τότε περιόδου να αναπαράγουν την αφήγηση Σαμαρά και στο προσφυγικό και στο μακεδονικό και σε σειρά άλλων ζητημάτων, οπότε το ότι ήταν σε αντιπαράθεση μαζί του δεν σημαίνει ότι πραγματικά και σήμερα στέκεται απέναντι σε τέτοιες αντιλήψεις».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον κ. Ταχιάο «να μας απαντήσει ποια είναι η θέση του αυτή τη στιγμή και για τις εθνικιστικές κινητοποιήσεις που προσπαθούν να γίνουν στα σχολεία, αλλά και ποια είναι η στάση του απέναντι στην προσπάθεια της χώρας μας να συμπορευτεί με ειρήνη και φιλία με τους λαούς των Βαλκανίων, μέσα και από τη συμφωνία των Πρεσπών».

Σχετικά με τις υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων η κ. Σβίγκου διευκρίνισε: «Δεν κάναμε χθες συζήτηση για τον Δήμο της Αθήνας. Υπάρχει η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για όλους τους Δήμους και όλες τις προτάσεις που θα καταθέσει η Πολιτική Γραμματεία.

»Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά μπορεί να υπάρξουν υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν και την Αριστερά αλλά και ευρύτερα τις προοδευτικές δυνάμεις.

»Για την Αθήνα θα υπάρξει υποψηφιότητα, η οποία πραγματικά μπορεί να αντιπροσωπεύσει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, την δικιά τους προσπάθεια να συσπειρωθούν και να μπορέσει και η Αθήνα να γυρίσει σελίδα.

»Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι να ανακοινωθεί και δεν υπήρξε και χθες συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία σχετικά με υποψηφιότητες για την Αθήνα».

Σχετικά άρθρα