Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας για κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: «Ξεζούμισαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες»

Τσίπρας για κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: «Ξεζούμισαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αστυνομία, Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Ριχάρδος, Χρυσός,

Στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης χρυσού, στην οποία φέρεται να «πρωταγωνιστούσε» ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επαινώντας την Ελληνική Αστυνομία για τις επιτυχίες στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων «λευκού κολάρου».

«Το συγκεκριμένο δίκτυο είχε ξεζουμίσει -ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της κρίσης- δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, οι οποίοι μέσα στην απελπισία τους προσπάθησαν να βρουν τη δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, επέκρινε τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το γεγονός ότι δεν ασχολούνται με τους «εγκληματίες με τα “λευκά κολάρα”».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 59 συλλήψεις, εξαρθρώνοντας δύο κυκλώματα λαθρεμπορίου χρυσού.

Σε αυτά φέρεται να εμπλεκόταν και ο Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς, ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, ο οποίος και συνελήφθη.

Ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε και σε άλλες περιπτώσεις αντιμετώπισης του εγκλήματος, όπως η επ’ αυτοφώρω σύλληψη των δραστών ληστείας σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, αλλά και σε κατάστημα ΕΛΤΑ.

«Πρόκειται για σημαντικές επιτυχίες της ΕΛΑΣ, οι οποίες οφείλονται στον νέο σχεδιασμό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις πεζές περιπολίες και το σχέδιο “Περσέας”» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα