Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Παιδείας: «Αφωνία» ΝΔ για τη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία

Υπ. Παιδείας: «Αφωνία» ΝΔ για τη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Γαβρόγλου, Νέα Δημοκρατία, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χρυσή Αυγή,

«Αφωνία» για τη συνεχιζόμενη «απροκάλυπτη» δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, πριν από δύο μέρες, με δημόσια τοποθέτησή του, έκανε έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία.

«Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία δεν το έκανε, παρά την “ανάληψη ευθύνης” από τον κ. Μιχαλολιάκο με επίσημη δήλωση» σημειώνει το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι «δεν προκαλεί κανενός είδους έκπληξη η “αφωνία” της Νέας Δημοκρατίας».

«Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, με απροκάλυπτο τρόπο υποδαυλίζει τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα τη δομική του προσήλωση στα “ιδεώδη” του ακροδεξιού αυταρχισμού, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας» επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, που θεωρεί ότι «η σημερινή Ν.Δ., με τον ακροδεξιό δημόσιο λόγο της, συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χ.Α., αγνοώντας ότι στο τέλος της διαδρομής το ναζιστικό μόρφωμα θα “καταπιεί” και την ίδια».

Το υπουργείο ζητεί, «έστω και αργά», η ηγεσία της Ν.Δ. να βρει τη δύναμη να καταδικάσει τις φασιστικές μεθοδεύσεις, καθώς αυτό απαιτεί η δημοκρατία «που όλοι έχουμε υποχρέωση να την προασπίζουμε».

Σχετικά άρθρα