Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα – Τι ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα – Τι ανακοίνωσε ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, ΕΝΦΙΑ, Ιδιοκτήτες Ακινήτων, Κοινωνικό Μέρισμα, Νίκος Αναστασιάδης, Οικονομική Ενίσχυση, Φοροελαφρύνσεις, Φορολογία, Φορολογία Ακινήτων, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Μιλώντας για την ελάφρυνση που ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη στη Βουλή για μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική σε όσους «κουνούν το δάκτυλο», και είναι οι «εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ», επειδή η κυβέρνηση «δεν τον κατήργησε».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την απουσία του προέδρου της ΝΔ ανέφερε: «Κύριε Τσιάρα κάθεστε στη θέση του αρχηγού σας, μάλλον δεν θα έρθει και σήμερα. Λογικό είναι γιατί είναι άλλη μια μέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο που φέρνουμε προς ψήφιση μέτρα ελάφρυνσης για τις πολύπαθες κατηγορίες των πολιτών, μεσαία και χαμηλότερα στρώματα που σήκωσαν τα βάρη».

Εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση, ο καθορισμός των όρων για την αποκατάσταση των πληγών στο Μάτι της Αττικής

«Η μια τροπολογία που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα, αφορά παρέμβαση εξαιρετικά σημαντική γιατί καθορίζονται οι όροι για την αποκατάσταση των πληγών στο Μάτι της Αττικής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Είπε ότι χθες βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με το συντονιστικό των κατοίκων.

«Οι άνθρωποι εκεί δίνουν καθημερινή μάχη για να επουλώσουν τις πληγές τους και, παρά τις μεγάλες γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να σταθούμε δίπλα τους», είπε.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα αυτούς τους τέσσερις μήνες, τις αυτοψίες, τους χαρακτηρισμούς των κτιρίων, τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχουν ήδη δοθεί και την απομάκρυνση του αμίαντου, την κατεδάφιση κτιρίων και την πορεία της υλοτόμησης.

Με τη σημερινή τροπολογία, τόνισε ο πρωθυπουργός, δίνεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών, στην συνολική ανοικοδόμηση στα κόκκινα κτίρια με όρους που δεν θα επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Ευχαρίστησε και δημόσια τον κ. Νίκο Αναστασιάδη που σε επιστολή του τον ενημέρωσε ότι έγινε αποδεκτή η εισήγηση του κ. Τσίπρα ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να συμβάλει στην ανέγερση ενός δημόσιου νοσοκομείου στην πληγείσα περιοχή της Αττικής.

Προχωράμε ήδη με γοργά βήματα στο στάδιο της υλοποίησης ενός σχεδίου που μας έφερε με ασφάλεια στην έξοδο από τα μνημόνια

«Προχωράμε ήδη με γοργά βήματα στο στάδιο της υλοποίησης ενός σχεδίου που μας έφερε με ασφάλεια στην έξοδο από τα μνημόνια και σε ένα ασφαλές δημοσιονομικό περιθώριο, πιάνοντας τους στόχους του προγράμματος που κάποιοι αμφισβήτησαν ότι θα πιάναμε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε στους πιο αδύναμους-Το κοινωνικό μέρισμα αφορά 3,5 εκατ. δικαιούχους

«Σήμερα καταθέτουμε μια διάταξη για το κοινωνικό μέρισμα. Είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε για τους πιο αδύναμους. Καταθέτουμε τη διάταξη σήμερα όπως ακριβώς πέρυσι τέτοιο καιρό.

»Από την υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος έχουμε τη δυνατόπτητα και δίνουμε αντίστοιχο με το περσινό ποσό», είπε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αρχικά προβλέπεται το ποσό των 710 εκατ. ευρώ που, ανάλογα με τις προσαρμογές, μπορεί να υπάρξει και σχετική αύξηση.

Είπε ότι το ακριβές ύψος και τα κριτήρια θα καθοριστούν με ΚΥΑ που ευελπιστεί η κυβέρνηση να έχει βγει έως την ερχόμενη Δευτέρα ώστε την Τρίτη να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα και να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους ώστε στις 14 Δεκεμβρίου να γίνει η καταβολή στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μέτρο αφορά 1,3-1,4 εκ. νοικοκυριά, περίπου 3,5 εκατ. δικαιούχους.

Σχετικά άρθρα