Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Θύματα της κυβέρνησης οι Έλληνες εργαζόμενοι

ΝΔ: Θύματα της κυβέρνησης οι Έλληνες εργαζόμενοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Διεθνής Οργανισμός Εργασίας ILO, Εργασία, Θόδωρος Καράογλου, Μισθωτή Εργασία, Νέα Δημοκρατία,

Τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) επικαλούνται ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κι ο αναπληρωτής τομεάρχης Θεόδωρος Καράογλου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποκαλύπτουν ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση μισθών στην Ευρώπη το 2017.

Οι δύο τομεάρχες κάνουν λόγο για «παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής» και θεωρούν ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι αποτελούν «τα θύματα της ιδεοληπτικά εμμονικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με την έκθεση του ILO, οι μισθοί στην Ελλάδα πέρυσι μειώθηκαν κατά 3,5%, ποσοστό που αποτελεί τη χειρότερη αρνητική επίδοση στην Ευρώπη.

Τονίζουν δε ότι η εν λόγω έκθεση «διαψεύδει τα σαθρά κυβερνητικά επιχειρήματα περί βελτίωσης του κλίματος στην αγορά εργασίας» και πως «η γενιά των φτωχών εργαζομένων και της μερικής απασχόλησης είναι δημιούργημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Βρούτσης και Καράογλου υπογραμμίζουν ότι, εξαιτίας αυτής της μείωσης, οι μισθοί κυμαίνονται πλέον σε επίπεδα χαμηλότερα του 2014, χρονιά κατά την οποία οι εργαζόμενοι είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις απολαβές τους καθ’ ολη τη διάρκεια της κρίσης, καθώς αυτές τότε αυξήθηκαν κατά 1,9%.

Όπως αναφέρουν, το 2014, επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, η αύξηση των μισθών ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που, σε συνδυασμό με τη θετική πορεία της οικονομίας, έφερε απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα και την τσέπη των εργαζομένων για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης, «κάτι το οποίο δυστυχώς ανετράπη στις αρχές του 2015 μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι οι χώρες που βγήκαν πραγματικά από το μνημόνιο – όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος – καταγράφουν αυξήσεις το 2017 στους μισθούς των εργαζόμενων τους.

«Η έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) έρχεται να προστεθεί στη συνέχεια εκείνης της Eurostat που κατέτασσε την Ελλάδα τελευταία και στη δυνατότητα αντιμετώπισης της φτώχειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» καταλήγουν οι τομεάρχες Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα