Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Να αντιμετωπίσουμε τον νεοφασισμό και νεοναζισμό

Παπαδημούλης: Να αντιμετωπίσουμε τον νεοφασισμό και νεοναζισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κώστας Δουζίνας, Λούκα Κατσέλη, Νεοναζί, Ρατσισμός, Σκα Κέλερ, ΣΥΡΙΖΑ,

Κάλεσμα στις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να χτίσουν κανάλια επικοινωνίας για την αντιμετώπιση του νεοφασισμού και νεοναζισμού σε όλη την Ευρώπη, καθώς και να δημιουργήσουν μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην εναρκτήρια ομιλία του, στη χθεσινή (27/11) εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Progressive Caucus), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μπροστά σε νέες προκλήσεις – Ο ρόλος των Προοδευτικών Δυνάμεων».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι πρόεδροι των τριών πολιτικών ομάδων Γκάμπι Τσίμερ (Αριστερά), Ούντο Μπούλμαν (Σοσιαλιστές) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι), καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, η επικεφαλής του πολωνικού κόμματος RAZEM, Agnieszka Dziemianowicz-Bk, η εκπρόσωπος του γαλλικού κόμματος Generation.s, Sarah Soilihi και η βουλευτής του βέλγικου κόμματος Ecolo, Evelyne Huytebroeck.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, η Λούκα Κατσέλη, επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής της Έκθεσης για την Βιωσιμότητα και την Ισότητα, καθώς και η Μάιτε Μόλα, συνεπικεφαλής του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μεταξύ άλλων.

Στον ανοικτό διάλογο που ακολούθησε, συμμετείχαν ευρωβουλευτές των πολιτικών ομάδων των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και της Αριστεράς, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και άλλοι συμμετέχοντες.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την άνοδο των εθνικισμών, των ρατσιστικών και ξενοφοβικών δυνάμεων», καθώς και «να αντιμετωπίσουμε την τεράστια φοροδιαφυγή, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την λιτότητα και το κοινωνικό ντάμπινγκ, τις αυξανόμενες ανισότητες, την έλλειψη διαφάνειας, αλλά και την κλιματική αλλαγή» τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, το μήνυμα είναι ότι οι πολίτες «δεν αντέχουν πλέον με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, και θέλουν μια ΕΕ που θα υπηρετεί τα συμφέροντά τους, θα ενισχυθεί την κοινωνική συνοχή και τη διαφάνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

»Θέλουν μια ΕΕ που θα προωθεί ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, μια νέα κοινωνική ατζέντα προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας».

Η πρόταση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, είναι η σύνδεση της παραγωγικής ανάπτυξης με την αύξηση των μισθών και την δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, η διαχείριση του ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους με τρόπο εποικοδομητικό, «που θα δίνει ανάσα στις εθνικές οικονομίες και κοινωνίες» η προστασία των δημόσιων αγαθών, η ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων, η ενσωμάτωση της έννοιας «βιωσιμότητα» ως δομικό στοιχείο του αναπτυξιακού μοντέλου, η προστασία του περιβάλλοντος και η επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

«Ειδικά τώρα, που είμαστε αντιμέτωποι με την άνοδο της ακροδεξιάς, χρειάζεται να χτίσουμε κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε το νεοφασισμό και τον νεοναζισμό σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης.

Σχετικά άρθρα