Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Θεσσαλονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Την ανεξαρτητοποίηση τους από τις παρατάξεις “Πρωτοβουλία” και “Ανοιχτή Πόλη” ανακοίνωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αρβανίτης και Γιώργος Αβαρλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας τον “δρόμο” που άνοιξε λίγες ώρες νωρίτερα ο Ανδρέας Κουράκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γιώργος Αρβανίτης δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση του από τη διοικούσα παράταξη ασκώντας κριτική στον δήμαρχο.

“Το χαρακτηριστικό της δεύτερης θητείας ήταν η καθυπόταξη της παράταξης και των δημοτικών διαδικασιών στις προσωπικές επιλογές του Γιάννη Μπουτάρη”, είπε.

Από την παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”, με επικεφαλής την Ρία Καλφακάκου, ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αβαρλής (φωτο) δηλώνοντας πως “οι δημοτικές κινήσεις εξάντλησαν την όποια δυναμική τους. Με την αποχώρησή μου ελπίζω ότι θα συμβάλω στην προσπάθεια συσπείρωσης των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων ώστε ένα νέο δημοτικό σχήμα να διεκδικήσει με προοπτική νίκης τον δήμο Θεσσαλονίκης”.

Οι Αρβανίτης, Αβαρλής και Κουράκης που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τις παρατάξεις τους -μαζί με την επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση”, Μόνικα Αϊβάζογλου και τον επίσης ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Αβραμόπουλο- αποτελούν την ομάδα των “5” δημοτικών συμβούλων από διαφορετικές παρατάξεις που έχουν ως στόχο την κάθοδο ως παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Σχετικά άρθρα