Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπουτάρης: Kουράστηκα, δεν είμαι κάνα τζόβενο – Το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα

Μπουτάρης: Kουράστηκα, δεν είμαι κάνα τζόβενο – Το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Εκλογές, Θεσσαλονίκη, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Υποψήφιο δήμαρχο που θα προκύψει μέσα «κεντροδεξιοαριστερό» μέτωπο οραματίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά την απόφαση του να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία στον δημαρχιακό θώκο της πόλης.

Μιλώνταςστο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την άποψη ότι «το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα», ενώ επισήμανε ότι ασχολείται με την αυτοδιοίκηση 16 χρόνια και έφτασε πλέον η στιγμή να αποσυρθεί.

«Δείτε και την ηλικία μου, δεν είμαι κάνα τζόβενο», είπε αστειευόμενος, λέγοντας πως η απόφαση να αποσυρθεί έχει να κάνει και με την ηλικία και με τη σωματική αντοχή «κουράστηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την οριστική απόφαση να μην κατέβει στις επερχόμενες εκλογές, επισήμανε ότι την πήρε στα τέλη του καλοκαιριού κάτω από μεγάλη πίεση που υπέστη, τόσο από πολιτικά κόμματα, όσο και από την ίδια την παράταξη του.

«Πού θα αφήσεις την πόλη, ήταν η φράση που μου είπαν», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει συνέχεια και ότι «στην Πρωτοβουλία πρέπει να αποφασίσουμε εάν υπάρχει κάποιοος που είναι στην ίδια ρότα με εμάς».

Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες υποψηφιότητες ο κ. Μπουτάρης είπε πως «ευλογία δεν πρόκειται να δώσω σε καμία υποψηφιότητα. Δεν είναι κόμμα η πρωτοβουλία.

»Όποιος ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα θα γίνει μια δημοτική ομάδα ώστε να αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος», με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός «κεντροδεξιοαριοστερού μετώπου», μέσω του οποίου θα πρέπει να προκύψει ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος από τα σπλάχνα της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη.

«Εγώ αποκλείεται να προτείνω κάποιο πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις για να κερδηθεί ο δήμος από αυτό το μέτωπο πρέπει να γίνουν τώρα, καθώς μετά τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκαθαρίσει προεκλογικά η κατάσταση.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε δύσκολη περίπτωση το να διοικήσει κάποιος τον δήμο χωρίς συναινέσεις με τον νέο νόμο.

Σχετικά άρθρα