Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Bαρουφάκης θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές αλλά όχι στην Ελλάδα- Τι αποκάλυψε

O Bαρουφάκης θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές αλλά όχι στην Ελλάδα- Τι αποκάλυψε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωεκλογές 2019, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025,

Για μια ακόμα φορά εκπλήσσει με τις κινήσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Μαΐου του 2019, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το δελτίο του Antenna, θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του γερμανικού κόμματος Demokratie in Europa, το οποίο αποτελεί κομμάτι του δικού του κόμματος DiEM25.

Μάλιστα, είπε ότι απομένει η απόφαση των Γερμανών συνέδρων ώστε να επικυρωθεί επίσημα η απόφαση.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι τον τιμά η πρόταση που του έγινε από το γερμανικό κόμμα και συμβολικά θα κατέβει στις ευρωεκλογές ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.

Σχετικά με την πολιτική του παρουσία στα εγχώρια, διευκρίνισε ότι «το ΜεΡΑ25 θα δώσει το ”παρών” και στις εθνικές και στις ευρωβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως θα ηγηθεί των ψηφοδελτίων του κόμματός του στις δικές μας εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, αν εκλεγεί ευρωβουλευτής στη Γερμανία, πώς θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για τις εκλογές στην Ελλάδα; Εκτός και αν σκοπεύει να παραιτηθεί ή αν δεν έχει φιλοδοξία να εκλεγεί.

Σχετικά άρθρα