Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Τρίτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ισραήλ, Κύπρος,

Αντιπροσωπεία διακεκριμένων βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ισραηλινής Κνέσετ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Άβι Ντίχτερ επισκέφθηκε την Πέμπτη την Ελλάδα για να συμμετάσχει σε συνάντηση βουλευτών των αντίστοιχων επιτροπών των κοινοβουλίων ΙσραήλΕλλάδαςΚύπρου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Οι ισραηλινοί κοινοβουλευτικοί συμμετείχαν σε συζητήσεις με μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου με επικεφαλής τους βουλευτές κκ. Κώστα Δουζίνα και Γεώργιο Λιλλήκα, αντίστοιχα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνέχισης του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των τριών χώρων.

Πρόκειται για την τρίτη τέτοια συνάντηση έπειτα από προηγούμενες διαβουλεύσεις στη Λευκωσία και την Ιερουσαλήμ, αποτελώντας δείγμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των τριών κοινοβουλίων.

Τον κ. Ντίχτερ, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα Λικούντ, συνόδευσαν η κα Αγέλετ Ναχμίας Βερμπίν, μέλος της παράταξης Σιωνιστικής Ένωση και Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας της Κνέσετ, καθώς και οι βουλευτές κ. Αμίρ Οχάνα από το Λικούντ και κα Αλίζα Λαβί από το Κεντρώο Κόμμα Γες Αντίντ.

Οι συζητήσεις στην Αθήνα επικεντρώθηκαν στις κοινές προκλήσεις και τα αμοιβαία συμφέροντα Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, την συνεργασία σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, καθώς και στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των κοινοβουλίων των τριών χωρών.

Η επομένη τριμερής συνάντηση μεταξύ των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των τριών κοινοβουλίων θα πραγματοποιηθεί το 2019 στη Λευκωσία.

Σχετικά άρθρα