Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «ξανθό γένος» περιμένει τον Τσίπρα 7 Δεκεμβρίου στη Μόσχα

Το «ξανθό γένος» περιμένει τον Τσίπρα 7 Δεκεμβρίου στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρωσία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την Μόσχα επισκέπτεται στις 7 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας. Η ρωσική προπαγάνδα επιχειρεί να προσδώσει μια «πανηγυρική» διάσταση της ατζέντας της επίσκεψης επικαλούμενη τα 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Ωστόσο, η υπόθεση κατασκοπίας και υποκίνησης αναταραχών στο εσωτερικό της χώρας μας από Ρώσους πράκτορες, που οδήγησε στην απέλασή τους, δεν είναι κάτι που μπορεί να «ξεπεραστεί» έτσι απλά -όπως νομίζουν οι Ρώσοι- την ίδια ώρα μάλιστα που η Ρωσία επέλεξε να είναι και σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας.

Ωστόσο, παρά ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, με αποκλειστική ευθύνη της Μόσχας, ρωσικές πηγές διαρρέουν μέσω των δημοσιογραφικών φερεφώνων τους ότι Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσουν θέματα οικονομίας, ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως και περιφερειακά ζητήματα και ενεργειακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδονται από δημοσιογραφικά φερέφωνα του ρωσικού καθεστώτος, ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων θα τεθούν επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, Συρία, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Κυπριακό, αλλά και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα απασχολήσουν τους ηγέτες των δύο χωρών.

Να σημειωθεί ότι η ρωσική οικονομία δεν είναι και στα καλύτερά της. Η Ρωσία προσπαθεί να «πείσει» ότι έχει ανακάμψει στον ρόλο της υπερδύναμης, ωστόσο, η αλήθεια είναι πώς πρόκειται μόνο για μια πυρηνική δύναμη.

Η Ρωσία δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες ούτε τα οικονομικά εργαλεία να παίξει τον ρόλο μιας σύγχρονης υπερδυνάμεως σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Μάλιστα, όπως έχει εκτιμηθεί, έχει «τεντωθεί» στα όριά της, εξαιτίας του συριακού και δεν έχει άλλες δυνατότητες για περισσότερα.

Σχετικά άρθρα