Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλούν οι Τούρκοι και στήνουν κλίμα σύγκρουσης- «Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν τα Ίμια»

Προκαλούν οι Τούρκοι και στήνουν κλίμα σύγκρουσης- «Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν τα Ίμια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Ελληνικός Στρατός, Ίμια, Νησιά Αιγαίου, Παραβίαση Χωρικών Υδάτων, Τουρκία,

Κομπάζουν οι Τούρκοι για τα Ίμια. Τουρκικά σάιτ και πρακτορεία ισχυρίζονται ότι με το ραντάρ που έφταιξαν στη νησίδα Τσαβούς οι Έλληνες δεν τολμούν να πλησιάσουν στην περιοχή.

Μάλιστα στο σχεδόν πανομοιότυπο κείμενο που φιλοξενούν όλα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Έλληνες έχουν να πατήσουν στα Ίμια τρεις ολόκληρους μήνες!

«Εδώ και 25 χρόνια οι δυο χώρες ερίζουν για τα Ίμια τα οποία έχουν οδηγήσει σε εντάσεις ανάμεσά τους. Για χρόνια οι Έλληνες παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όμως, πλέον όλα είναι ήρεμα γύρω από τα Ίμια που είναι 3 μίλια μακριά από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό).

Χάρις στην στρατιωτική βάση που κατασκευάστηκε στο νησί Τσαβούς που είναι 1,5 μίλι από τα Ίμια οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να παραβιάσουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Από την στιγμή που φτιάχτηκε η βάση δεν τολμούν να πλησιάσουν οι Έλληνες. Έχουν να «πατήσουν» στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κοιτάζουν τα Ίμια από την Καλόλιμνο», γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα