Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Ανάγκη άμεσης μείωσης των εξοντωτικών εισφορών

ΝΔ: Ανάγκη άμεσης μείωσης των εξοντωτικών εισφορών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Βρούτσης, Νέα Δημοκρατία, Χρήστος Σταϊκούρας,

Για «ομολογία αποτυχίας» του νόμου Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση κάνουν λόγο οι τομεάρχες Εργασίας και Οικονομίας της ΝΔ Γ. Βρούτσης και Χρ. Σταϊκούρας, επικαλούμενοι σχετικό απόσπασμα του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2019.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση ομολογεί την παταγώδη αποτυχία του νόμου της στις σελίδες 32 και 33 του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που η ίδια κατέθεσε στη Βουλή, όπου αναφέρεται: «Η αύξηση των εισφορών (που προκάλεσε ο ν. Κατρούγκαλου) οδήγησε σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξηλώνει τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου και παραδέχεται σήμερα ακριβώς τα αντίθετα από όσα πεισματικά ισχυριζόταν επί 2,5 ολόκληρα χρόνια για να υποστηρίξει το νόμο.

»Η ίδια κυβέρνηση που χαρακτήριζε το νόμο Κατρούγκαλου ως ασφαλιστική τομή και σημαντική μεταρρύθμιση και που υπερηφανευόταν ότι με αυτόν αποκαθιστά την ασφαλιστική δικαιοσύνη, σήμερα τον αποδομεί πλήρως, γκρεμίζοντας τον βασικό πυλώνα του ενιαίου των εισφορών» σημειώνουν οι τομεάρχες της Ν.Δ.

Όπως επισημαίνουν, με το παραπάνω απόσπασμα, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις αρνητικές επιπτώσεις των εξοντωτικών εισφορών που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου, καθώς και την ανάγκη της άμεσης μείωσής τους.

Σχετικά άρθρα