Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Να έρθουν όλα στο φως για τη ΔΕΠΑ

ΝΔ: Να έρθουν όλα στο φως για τη ΔΕΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πλήρη διαλεύκανση της «σκοτεινής και σκανδαλώδους» υπόθεσης της ΔΕΠΑ και την αποκάλυψη «των συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από αυτήν» ζητεί η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της σχετικά με όσα είπε χθες Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης.

«Οι πολίτες απαιτούν να έρθουν όλα στο φως» αναφέρει η Ν.Δ. ζητώντας να φωτιστούν οι «σκοτεινές πτυχές» του «μεγάλου σκανδάλου» για το οποίο, όπως αναφέρει, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκος δημόσια παραδέχθηκε ότι ήταν σε πλήρη γνώση των κ.κ. Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Σκουρλέτη, Τζάκρη και Πιτσιόρλα.

Ειδικότερα, απαντώντας στον κ. Σταθάκη η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει σε όσα δεν είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος στη δήλωσή του, θυμίζοντας ότι ο κ. Κιτσάκος πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ που διώκεται είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διορίστηκε στη ΔΕΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κιτσάκος ήταν προηγουμένως στέλεχος της ELFE που χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια στη ΔΕΠΑ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ. Με ποιο κριτήριο; Υπήρχε ή όχι προφανής σύγκρουση συμφερόντων;» αναρωτιέται η Ν.Δ.

Θέτει παράλληλα μια σειρά από ερωτήματα:

«-Επί ΣΥΡΙΖΑ το χρέος των ELFE στη ΔΕΠΑ, μέσα σε 3,5 χρόνια, εκτοξεύτηκε κατά 50 εκατ. ευρώ και συνεχίζει διαρκώς να αυξάνεται. Για ποιον λόγο δεν εισπράχθηκαν οι οφειλές της ELFE από τη ΔΕΠΑ;

-Γιατί επί των ημερών του κ. Κιτσάκου εγκαινιάστηκε η πρακτική της καταβολής μεταχρονολογημένων επιταγών, για την οποία ήδη ελέγχεται η ΔΕΠΑ και η ELFE από την αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος; Ο κ. Σταθάκης που είναι και οικονομολόγος μπορεί να μας εξηγήσει πως θεωρεί την καταβολή μεταχρονολογημένων επιταγών εξάμηνης και πέραν διάρκειας από offshore εταιρίες ως “προπληρωμή”;

-Γιατί όταν η προηγούμενη διοίκηση ζήτησε τη διακοπή παροχής αερίου στην ELFE και άμεση λήψη μέτρων αντικαταστάθηκε αμέσως από την κυβέρνηση;

-Τι συνέβη με την απόπειρα ανταλλαγής δεσμευμένων ακινήτων της ELFE έναντι χρέους που όφειλε η επιχείρηση στη ΔΕΠΑ;

-Γιατί η μεθόδευση ανταλλαγής ακινήτων συνεχίστηκε και το 2017 όταν όλοι γνώριζαν ήδη από το 2016 ότι τα υπό ανταλλαγή ακίνητα ήταν βεβαρημένα, δεσμευμένα ακόμη και κατά παραχώρηση του ελληνικού δημοσίου;».

Η Ν.Δ. σημειώνει πως σύμφωνα με τον κ. Κιτσάκο «η συγκεκριμένη μεθόδευση ήταν σε πλήρη γνώση του κ. Σταθάκη και συντονίστηκε από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη».

Αναφέρει ακόμη πως όσα δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Κιτσάκος επιβεβαιώνονται και από τα επίσημα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνονται στις σχετικές δικογραφίες.

Σχετικά άρθρα