Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο γαλάζιος «εκλεκτός» στον δήμο Αλεξανδρούπολης ζητά χρίσμα από τον Τσίπρα

Ο γαλάζιος «εκλεκτός» στον δήμο Αλεξανδρούπολης ζητά χρίσμα από τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Βαγγέλης Λαμπάκης, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν τα ηγετικά στελέχη της Πειραιώς, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο «εκλεκτός» τους για τον δήμο Αλεξανδρούπολης και νυν δήμαρχος, Βαγγέλης Λαμπάκης, έστειλε προσωπική επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας το χρίσμα του… ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπάκης, μιλώντας στο «Status Radio 94.2», αποκάλυψε πως ο ίδιος ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, όταν τον επισκέφτηκε στην Αλεξανδρούπολη για να ανακοινώσει τη στήριξη της ΝΔ, στο πρόσωπό του, προέτρεψε και άλλα κόμματα να τον στηρίξουν.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Λαμπάκης σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Απευθύνομαι σε Εσάς για να σας καταθέσω το αίτημα να διερευνήσετε με τους συνεργάτες σας και την κομματική οργάνωση του Σύριζα στην Αλεξανδρούπολη αν πρέπει να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου ως Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, όπως έχει ήδη κάνει η Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, δεν παραλείπει να πλέξει το εγκώμιο του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζει ως έναν πολιτικό «με δυνατότητα ρήξεων και συνεννοήσεων χάριν της κοινωνικής ευημερίας».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

»Η χώρα μας διανύει τη μεταμνημονιακή εποχή έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και προσκλήσεις για το μέλλον της.

»Απέναντι σε αυτές η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα πρέπει να απαντήσουν με επιτυχία, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να δρομολογήσουν τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε ένα ηγεμονικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Βαλκάνια τη Μεσόγειο.

»Προαπαιτούμενο όμως αυτής της θετικής προοπτικής, είναι όπως και Εσείς έχετε πολλαπλά επισημάνει, να αναδειχθεί και να κατοχυρωθεί συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, συνεργασία των πολιτών και συναντίληψη για τα μείζονα και κρίσιμα θέματα.

»Το κύριο πεδίο ανάδειξης αυτών των συγκλίσεων είναι κατά τεκμήριο ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης στον οποίο μπορούν να εκφρασθούν και να λειτουργήσουν νέα μοντέλα συνεργασιών που θα αναδειχθούν σε οδοδείκτες για το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

»Τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοσοφία του «Κλεισθένη» την οποία επικαλεσθήκατε κατά την θέσπιση του.

»Για να συμβεί όμως η πολιτική συναίνεση, πρέπει νωρίτερα να διερευνηθεί κατά πόσο οι αυτοδιοικητικοί έχουν την δυνατότητα συναινέσεων στην τοπική κοινωνία, εκτός των δημοτικών συμβουλίων, διαθέτοντας πολιτική σκέψη ωριμότητα, πολιτικό ήθος, εντιμότητα, εμπειρία, δυναμική, συνεργατικότητα, αποτελεσματικότητα.

»Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

»Από τις συναντήσεις μας έχω διαμορφώσει την εικόνα ότι είστε ένας πολιτικός με δυνατότητα ρήξεων και συνεννοήσεων χάριν της κοινωνικής ευημερίας.

»Για αυτό το λόγο απευθύνομαι σε Εσάς για να σας καταθέσω το αίτημα να διερευνήσετε με τους συνεργάτες σας και την κομματική οργάνωση του Σύριζα στην Αλεξανδρούπολη αν πρέπει να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου ως Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, όπως έχει ήδη κάνει η Νέα Δημοκρατία.

»Θα είναι ένα γενναίο και πρωτοπόρο σχήμα, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες και θα μείνει στην τοπική ιστορία.

»Είναι σε όλους γνωστό ότι έχω συναντηθεί σε κοινωνικούς αγώνες με τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Σύριζα με κορυφαίο τον αγώνα κατά των χρυσορυχείων.

»Έχω συνεργασθεί αρμονικά και δημιουργικά με θεσμικούς εκπροσώπους όπως υπουργούς και προέδρους οργανισμών για την προώθηση συμφερόντων, αναπτυξιακών πρωτοβουλιών όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το διαμετακομιστικό κέντρο, το LNG,ο αγωγός ΤΑΠ κ.α .

»Η ειλικρινής διάθεση μου είναι να δημιουργηθεί ένα συλλογικό, δημιουργικό αξιόπιστο αυτοδιοικητικό υποκείμενο που θα χαράξει νέους δρόμους στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

»Και αυτό χωρίς να σημαίνει υποταγή του ενός προς τον άλλον, με δικαίωμα διατήρησης της αντίθετης άποψης και θέσης, με δυνατότητα υγιούς σύγκρουσης και δυνατότητα σύνθεσης.

»Θα διαπιστώσετε εάν επ’ ολίγον ερευνήσετε, ότι είμαι ο αυτοδιοικητικός που συγκρούσθηκα πάμπολλες φορές με τον κομματικό μου χώρο και τους ταυτισμένους με μένα στην ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, προκειμένου όμως να υπηρετηθεί κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο το δημοτικό αλλά και το δημόσιο συμφέρον, αφού όλοι διακονούμε τον λαό μας.

»Ταυτόχρονα αγωνίσθηκα με συμπολίτες μας διαφορετικής αντίληψης και ιδεολογίας, για υπέρτερα του ατομικού συμφέροντος θέματα που άπτονται της έννοιας της πατρίδας, του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης, των αξιών του λαού μας.

»Είναι αλήθεια επίσης, ότι έχουμε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και αρκετές φορές διαφώνησα, όπως είναι φυσικό και λογικό.

»Όμως αυτό ακριβώς μας καλείτε με τον Κλεισθένη να εφαρμόσουμε. Δηλαδή, να συγκλίνουμε όχι οι έχοντες ταυτισμένη πολιτική ιδεολογία, αλλά διαφορετική.

»Ήρθε η ώρα να δείξουμε πολιτική γενναιότητα χωρίς φοβικά κομματικά σύνδρομα, ώστε να προωθηθούν οι καλύτεροι στις τοπικές κοινωνίες.

»Γιατί εάν αυτοί που θα εκλεγούν, έχουν όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, θα ασκήσουν καλή διοίκηση, ιδιαίτερα όσοι εξ αυτών ήδη δοκιμάσθηκαν και δεν είναι άφθαρτοι επειδή ήταν «άφαντοι» αλλά γιατί ήταν παρόντες και άντεξαν στον χρόνο με δύναμη και εντιμότητα .

»Εάν συνεκτιμήσετε το γεγονός ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο δήμος των προοπτικών, ως ενεργειακό κέντρο, σημείο σύνδεσης δύο ηπείρων και δύο θαλασσών, διαθέτοντας λιμάνι με τεράστια δυναμική και προσθέσετε σ’ αυτά, όσα έργα έγιναν στα 8 χρόνια της θητείας μου με την αξιολογότατη ομάδα των συνεργατών μου, τόσο με αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ (γιατί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι στην πρώτη πεντάδα από τους 325 Δήμους) όσο και με πόρους του Δήμου που καινοτομεί στην ενέργεια, τότε προκύπτει αβίαστα, ότι εάν αποδεχθείτε την πρότασή μου, θα οδηγήσετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε άλλες ατραπούς δημοκρατίας και παραγωγής πλούτου, με ταυτόχρονη κοινωνική ειρήνη».

Σχετικά άρθρα