Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθετος ο Μητσοτάκης: Επιβεβαιώνονται οι μυστικές συναντήσεις για τη συμφωνία με την Εκκλησία

Έκθετος ο Μητσοτάκης: Επιβεβαιώνονται οι μυστικές συναντήσεις για τη συμφωνία με την Εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Περιουσία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Νέα Δημοκρατία, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας,

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται πλέον ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπονομευτική του στάση στην πρόταση συμφωνίας Εκκλησίας-Πολιτείας, στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων.

Μια ακόμα συνάντηση, εκτός αυτής με τον Πειραιώς Σεραφείμ, φαίνεται ότι είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή ήταν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 5 Νοεμβρίου.

Εκεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξει στην παρούσα φάση συμφωνία μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας και ότι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να θέσει προς συζήτηση στην Ιεραρχία το άρθρο 3 του Συντάγματος, αν και η Ν.Δ. δεν περιλαμβάνει το εν λόγω άρθρο στις προτάσεις της.

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν: «Εγώ είμαι χριστιανός, ο Τσίπρας είναι άθεος».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του απάντησε ότι η Εκκλησία συζητά με όλες τις κυβερνήσεις και διαβεβαίωσε τον Κ. Μητσοτάκη πως «αν με το καλό γίνει πρωθυπουργός θα συζητήσει και μαζί του».

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία δίνοντας τέλος σε δικαστικές διαμάχες που είναι εκκρεμείς για δεκαετίες και προκαλούν ζημιά στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Να θυμίζουμε πως η αρχική ανακοίνωση της ΝΔ για τη συμφωνία ήταν θετική, ανεξάρτητα αν στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ήταν «ειρωνική», προκειμένου να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατόπιν πιέσεων του «σαμαρικού» στρατοπέδου.

Επιβεβαιώνει η ΝΔ τη συνάντηση με Ιερώνυμο

Η Νέα Δημοκρατία στον απόηχο της αποκάλυψης της Εφημερίδας των Συντακτών επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μία μόλις μέρα πριν τις σχετικές ανακοινώσεις από τους Αλέξη Τσίπρα και κ. Ιερώνυμο, ισχυριζόμενη ωστόσο ότι «δεν υπήρξε καμία ενημέρωση» για το θέμα της συμφωνίας κυβέρνησης – Εκκλησίας και διαψεύδοντας στο πλαίσιο αυτό και τους διαλόγους που φέρεται να έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Δεν έχει τον Θεό του

«Τυχοδιωκτική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Αρχιεπίσκοπο και τη στάση του απέναντι στη συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους.

«Δεν έχει τον Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα.

»Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του απέναντι στη συμφωνία της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

»Ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος!

»Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

»Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα