Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγχαρητήρια Γεροβασίλη και Παπακώστα στους αστυνομικούς για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων

Συγχαρητήρια Γεροβασίλη και Παπακώστα στους αστυνομικούς για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Επίθεση Μολότοφ, Κατερίνα Παπακώστα, Μολότοφ, Όλγα Γεροβασίλη, Πολυτεχνείο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Συγχαρητήρια δέχθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της στα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πέρασαν από την Αστυνομική Διεύθυνση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και έδωσαν συγχαρητήρια στο προσωπικό για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τα επεισόδια αλλά και για τα μέτρα που είχαν ληφθεί, χαρακτηρίζοντάς τα επιτυχημένα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ομάδες νεαρών, ορμώμενες από το ιστορικό ίδρυμα, εκσφενδόνισαν πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Οι αντεξουσιαστές, περίπου 100 σε αριθμό, έως αργά το βράδυ πραγματοποιούσαν σποραδικές επιθέσεις προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών και βομβών κρότου – λάμψης.

Μάλιστα, για την αντιμετώπιση των νεαρών, η Ελληνική Αστυνομία επιστράτευσε δύο υδροφόρες, γνωστές και ως «αύρες», αλλά και drone, το οποίο μετέδιδε live εικόνα από την περιοχή στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «κλεφτοπόλεμος» περιορίστηκε κατά κύριο λόγο, στον χώρο του Πολυτεχνείου, καθώς η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία ήταν απολύτως ειρηνική, με χιλιάδες πολίτες να δίνουν το «παρών» και να στέλνουν μήνυμα εναντίον του φασισμού και υπέρ της δημοκρατίας.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν σε επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι ήταν παρατεταγμένοι στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της ΓΑΔΑ.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σχετικά άρθρα