Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Ανάγκη σεβασμού στον ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής

Κατρούγκαλος: Ανάγκη σεβασμού στον ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Μήνυμα για την επίδειξη του αναγκαίου σεβασμού στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος που κλήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη να απαντήσει τι τελικά διαμείφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, ανάμεσα σε Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο βουλευτής της ΝΔ είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο υπουργικό συμβούλιο, όπως τις αφηγείται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επικαλέστηκε μάλιστα και την τελευταία συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της οποίας είπε ότι σε εκείνο το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε ως Πόντιος Πιλάτος και ότι ουδείς εκ των υπολοίπων υπουργών αντέδρασε σε όσα έλεγε ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν είμαστε τηλεοπτικό παράθυρο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε φτηνό μέσο που έχουμε για να προβάλλουμε την πολιτική μας.

»Η ΝΔ έχει πράγματι ένα πρόβλημα ατζέντας. Δεν θέτετε εσείς τα θέματα στην ημερήσια διάταξη και προσπαθείτε να δημιουργήσετε θέματα με αυτόν τον φτηνό τρόπο.

»Δεν είναι το κοινοβούλιο ο τόπος για τέτοια πράγματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

«Επί της ουσίας θα έπρεπε να ξέρετε ότι όλα αυτά τα θέματα που θέσατε, έχουν απαντηθεί πολλαπλά και δεν υπάρχει επομένως ούτε ίχνος προς διερεύνηση παρά μόνο γι’ αυτούς που θέλουν να διαστρέψουν την πραγματικότητα στον πολύ ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής τον οποίο θα έπρεπε να σέβεστε. Σας καλώ λοιπόν να δείξετε ευθύνη και να μη συνεχίσετε».

«Το τι διαμείφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, σας λέω ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών.

»Σας λέω επίσης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του έχει σαφώς τοποθετηθεί.

»Επειδή αναφερθήκατε σε Σόρος και στο υπουργείο Εξωτερικών, μπορώ να σας πω -σε αυτό που πράγματι είναι αντικείμενο του ΥΠΕΞ- ότι δεν υπάρχει καμία σύμβαση του υπουργείου που μπορεί να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Σόρος ή που να έχει συνάψει με τον Σόρος», είπε επίσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Πρέπει να έχουμε αίσθηση ευθύνης. Υπάρχει τόπος για κριτική και για πολιτικό διάλογο, μην κάνουμε τον διάλογο αυτό σαν να είμαστε στήλη παραπολιτικής.

»Για τα θέματα αυτά έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις, δεν υπάρχει σκιά αμφιβολίας για το τι έγινε.

»Η πολιτική κάλυψη που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση στην πολιτική που ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών εξακολουθεί να είναι δεδομένη, διότι αυτή ήταν κυβερνητική πολιτική, δεν ήταν πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών.

»Σε όλο δε αυτό το νέφος που υπάρχει στον Τύπο έχουν δοθεί απαντήσεις από τα πιο έγκυρα χείλη, τα χείλη του πρωθυπουργού».

Σχετικά άρθρα