Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις σας κ. Μητσοτάκη – Χωρίς συνοχή και ειρμό

Τσίπρας: Αλλοπρόσαλλες οι προτάσεις σας κ. Μητσοτάκη – Χωρίς συνοχή και ειρμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Συνταγματική Αναθεώρηση,

«Αλλοπρόσαλλες» χαρακτήρισε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Λαμβάνοντας τον λόγο μετά από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της λήψης απόφασης για την προθεσμία που η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα παραδώσει την έκθεσή της, ο Πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν κατάλαβα να έχετε πρόταση με συνοχή και ειρμό».

«Αυτό που προτείνετε δεν είναι αναθεώρηση, μήπως είναι συντακτική συνέλευση;», διερωτήθηκε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι προτείνει διαδικασία εκφυλισμού της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

«Οι διαρροές σας έλεγαν ότι δεν είναι ώριμο να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση και έρχεστε τώρα και προτείνετε να αναθεωρήσουμε πάνω από τα μισά άρθρα του Συντάγματος. Μήπως θέλετε να ξαναφτιάξουμε το Σύνταγμά μας;», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Είπε επίσης ότι «δεν κατάλαβα την θέση σας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτά που είπατε δεν είναι θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενδεχομένως είναι θέση προέδρου του Εδεσσαϊκού».

Διερωτήθηκε επιπλέον «εμείς ΣΥΡΙΖοποιούμε το Σύνταγμα όταν εμπεριέχουμε πρόταση που εσείς κ. Μητσοτάκη έχετε συνυπογράψει;», ενώ απευθυνόμενος εκ νέου στον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε: «Σας τράβηξε το αυτί η πτέρυγα του ΛΑΟΣ και αλλάξατε γνώμη στο θέμα με την Εκκλησία;».

Απαντώντας στα βέλη του κ. Μητσοτάκη για ζητήματα οικονομίας, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «η ζωή η ίδια διαψεύδει όλες τις προβλέψεις περί μη καθαρής εξόδου».

Σχετικά άρθρα