Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εθνικά επικίνδυνοι; Ο Κυρανάκης δήλωσε ότι η ΝΔ θα έρθει σε ρήξη με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Εθνικά επικίνδυνοι; Ο Κυρανάκης δήλωσε ότι η ΝΔ θα έρθει σε ρήξη με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, δήλωσε ότι η ΝΔ δεν δέχεται επ’ ουδενί τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ούτε και τον όρο «Βόρεια Μακεδονία».

Αυτό προκαλεί εντύπωση, διότι τον ίδιο όρο είχε επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία το 2008. Επίσης, η εθνική θέση περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο Μακεδονία είναι θέση της παράταξής του. Είναι δημιούργημα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Καραμανλή, είναι θέση που επιβεβαίωσε και ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός στον ΟΗΕ.

Ωστόσο, στον επιλεκτικό δημαγωγικό πατριωτισμό του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, θα υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό κατηγορούσε την Ελλάδα ότι εκείνη προκαλεί την Τουρκία.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σύμφωνα με το Newsbomb, δήλωσε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Δεν ξέρουμε εάν πράγματι μιλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που όλοι γνωρίζουμε και όχι για κάποιον άλλο, «φανταστικό φίλο» του κ. Κυρανάκη, διότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον μόνο που δεν θα έλθει ποτέ σε ρήξη είναι με τη Γερμανία.

Αλλά και η ρήξη με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που διακήρυξε, προφανώς και πρόκειται περί εθνικά επικίνδυνης δήλωσης, όχι μόνο εξαιτίας του ενισχυμένου γεωπολιτικού ρόλου της πατρίδας μας στην περιοχή, ως πυλώνα σταθερότητας και ηγέτιδας δύναμης, αλλά και γιατί εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα αλλότριων δυνάμεων.

Βεβαίως οι αντιαμερικανικές δηλώσεις Κυρανάκη θα κριθούν από τη παραδοσιακά φιλοαμερικανική βάση της ΝΔ.

Από τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας ο κ. Κυρανάκης έχει ήδη κριθεί ως ένας αμετροεπής νεαρός που δεν θα έπρεπε να τον λαμβάνουμε σοβαρά.

Σχετικά άρθρα