Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς αντέδρασε ο Βενιζέλος στο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

Πώς αντέδρασε ο Βενιζέλος στο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Σημίτης, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Η χειρότερη μορφή λαϊκισμού είναι ο συνταγματικός λαϊκισμός, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της λήψης απόφασης για την προθεσμία που η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα παραδώσει την έκθεσή της.

Αναφερόμενος στην έρευνα στους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής υποτίθεται αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη».

Όπως συμπλήρωσε, «κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη δικαιοσύνη».

Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί πως το Σύνταγμα θα αλλάξει με την ύπαρξη μεταπλειοψηφικών εγγυήσεων.

«Έχει σημασία, με τη διαδικασία της αναθεώρησης, να μην τεθεί υπό διακινδύνευση ο αυστηρός χαρακτήρας του Συντάγματος και το συνταγματικό κεκτημένο.

»Να μην αλλοιωθούν οι θεσμικές ισορροπίες του Συντάγματος, που δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό, ούτε προοδευτικό ούτε συντηρητικό» τόνισε και πρόσθεσε:

«Είναι ένα Σύνταγμα εθνικό, ευρύχωρο, που είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να ρυθμίσει όλες τις δημοκρατικές επιλογές του ελληνικού λαού, εφόσον κινούνται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αντιπροσωπευτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα