Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση: Να προσαρμοστεί στις ανάγκες του λαού

ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση: Να προσαρμοστεί στις ανάγκες του λαού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η δική μας πρόταση δεν αντιμετωπίζει πλαστά προβλήματα», δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της λήψης απόφασης για την προθεσμία που η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα παραδώσει την έκθεσή της.

«Αναμετριόμαστε σήμερα με τις ευθύνες μας για να μη γίνει απρόσφορη η αναθεώρηση. Θα ασκήσουμε όλες τις αρμοδιότητες που έχουμε ώστε να γίνει μια τολμηρή αναθεώρηση μέσω της ψήφου του ελληνικού λαού», επεσήμανε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία.

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί που το αντιλαμβάνονται ως ερμηνευτικό περίγελο το Σύνταγμα, που με σφετερισμό προκάλεσαν τη διάλυση της Βουλής και καταχρώμενοι το Σύνταγμα αγνόησαν το δημοψήφισμα που προκάλεσαν, να αναδεικνύουν ότι θέλουν με αυτό τον τρόπο να φέρουν το λαό στο προσκήνιο. Οι ίδιοι που αγνόησαν το Σύνταγμα να κατηγορούν τη ΝΔ ότι το αντιλαμβάνεται ως απειλή», τόνισε ο κ. Τασούλας.

«Αν θέλουμε να περιβάλουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος με την πρέπουσα ιστορική διάσταση πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτή η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του λαού», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εμπαιγμό όταν μιλά για συναίνεση.

Σχετικά άρθρα