Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι προτείνει το Ποτάμι για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τι προτείνει το Ποτάμι για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Μαυρωτάς, Ελληνική Ομογένεια, Το ΠΟΤΑΜΙ,

H ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο διαμονής τους, πρέπει να καθιερωθεί συνταγματικά ως υποχρεωτική για το κράτος και όχι ως απλή δυνατότητα, δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στο Σύνταγμα στοιχεία για την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα, τα ζώα, τον σεβασμό στο περιβάλλον γενικότερα τον τρίτο πυλώνα, αυτόν της βιώσιμης ανάπτυξης, μαζί με την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Είπε επιπλέον ότι υπάρχουν θέματα τα οποία το Ποτάμι στηρίζει, όπως οι διακριτοί ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας. «Πιστεύουμε ότι θα είναι προς όφελος και των δύο. Και της Εκκλησίας και του κράτους», διευκρίνισε.

Ο κ. Μαυρωτάς προειδοποίησε πως «αν δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και εντάξουμε την όλη διαδικασία στο μικροπολιτικό παιχνίδι, έχουμε χάσει».

«Θα μετρηθούμε όλοι μας με την ευθύνη. Αν δώσουμε ιδεολογικό και όχι ορθολογικό χαρακτήρα στη συζήτηση, θα υψώσουμε τείχη», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα