Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διατάχθηκε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

Διατάχθηκε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάφνη Σημίτη, Εφημερίδα Τα ΝΕΑ, Κώστας Σημίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Τράπεζες,

Σε άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, του αδερφού του, καθώς και δύο πρώην υπουργών των κυβερνήσεών του προχωρά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και του πρώην υφυπουργού Βαγγέλη Μαλέσιου.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα» η Αρχή ζητεί επίσης το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 30/10/2018 και υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δ. Καυκαλά, ενώ όπως αναφέρεται, «το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του ν. 4557/2018».

Βάσει του εγγράφου ζητείται από πέντε τράπεζες να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα. Το αίτημα απεστάλη στις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας, «αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i».

Σχετικά άρθρα