Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρανάκης: «Όχι» στις 10.000 προσλήψεις – Να μείνουν στο Δημόσιο οι κληρικοί

Κυρανάκης: «Όχι» στις 10.000 προσλήψεις – Να μείνουν στο Δημόσιο οι κληρικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Ιερέας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Νέα Δημοκρατία, Προσλήψεις,

“Δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων” δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6.

Και τόνισε: “Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών. Ο κ. Τσίπρας μιλά για διαχωρισμό κράτους-Eκκλησίας που όμως δεν υπάρχει αφού ο μισθός των κληρικών θα δίνεται από το Δημόσιο.

»Εμείς θέλουμε να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν εν κρυπτώ, ερήμην του κλήρου. Δεν προκύπτει από πουθενά δημοσιονομικός χώρος για 10.000 προσλήψεις.

»Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1, δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ξαναείδαμε μια πρόχειρη συμφωνία όπως εκείνη των Πρεσπών”.

Σχολιάζοντας την καταγγελία της Φ. Γεννηματά ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συνθλίψουν το Κίνημα Αλλαγής με όρους ΄89, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν προγράμματα και διαβεβαίωσε ότι “η ΝΔ ακόμη και αν πάρει αυτοδυναμία θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πίσω στο πρόγραμμά μας, κυρίως στη μείωση των φόρων, στο θέμα της ασφάλειας, στα εθνικά”.

“Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει γίνει υπουργείο Προστασίας του Ρουβίκωνα” υποστήριξε και πρόσθεσε:

“Θα επανιδρύσουμε τις φυλακές τύπου Γ ώστε να μην έχουν σχέση οι τρομοκράτες με τους ποινικούς, θα επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, θα καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, θα αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, πρέπει οι αστυνομικοί να έχουν δικαίωμα αυτοάμυνας”.

Σχετικά άρθρα