Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αντώναρος ιδρύει πολιτική κίνηση – «Ο Σαμαράς είναι ο ολετήρας της Ν.Δ.»

Ο Αντώναρος ιδρύει πολιτική κίνηση – «Ο Σαμαράς είναι ο ολετήρας της Ν.Δ.»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Αντώναρος, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία,

Τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης από δυσαρεστημένα στελέχη της ΝΔ και της κεντροδεξιάς προανήγγειλε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Μάλιστα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΝΔ για αναρτήσεις του κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, προανήγγειλε ότι η κίνηση αυτή θα κατέλθει στις εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Xfm 943 και στην εκπομπή Πολιτικό Ηλεκτροσόκ, ο κ. Αντώναρος αποκάλυψε: «Έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν διαδικασία από τη δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης, με μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ».

Ερωτηθείς πότε θα συμβεί αυτό απάντησε «όλα με την ώρα τους», ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του νέου φορέα. Άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν με τη νέα χρονιά.

Ο Ευ. Αντώναρος κατέστησε σαφές ότι η κίνηση θα κατέλθει στις εκλογές προσθέτοντας ότι «θα είμαστε παρόντες με πολλούς τρόπους».

Ο κ. Αντώναρος ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία παρότι του γίνονται έμμεσες κρούσεις – όπως είπε -για το τι σκοπεύει να πράξει.

«Σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία δεν θέλω να ανήκω, δεν είμαι ευτυχής για τον τρόπο που με διέγραψε ο κ. Μητσοτάκης και όσο εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές δεν πρόκειται να επιστρέψω. Αν κάνουν το ολέθριο λάθος στο συνέδριο να κάνουν γενικό κάλεσμα να επιστρέψουν όσοι έχουν διαγραφεί, θα πάρουν την απάντηση που πρέπει» είπε.

«Εγώ δεν έφυγα ποτέ από την κεντροδεξιά, η ΝΔ έφυγε από την κεντροδεξιά και τις ιδέες του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή/ τόνισε. Κατηγόρησε δε για ακραίες απόψεις τον Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη ο οποίος «πασχίζει να ξεπεράσει σε ακραίες κορώνες τον αντιπρόεδρο του κόμματος».

«Φωνές υπερβολικές είχαμε πάντα στην ΝΔ, αλλά τους αφήναμε στο προαύλιο του ναού, όχι στο ιερό. Καμία σχέση με τις βασικές αρχές που ιδρύθηκε η ΝΔ και κυρίως καμία σχέση με εκείνους τους ανθρώπους που κατάφεραν να πάρουν ηγετικά αξιώματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αντώναρος παρατήρησε πως «κάθε φορά που η ΝΔ «μπατάριζε προς τα δεξιά, γινόταν θλιβερή μειοψηφία, με αποκορύφωμα τον Μάιο του 2012 που πήρε 18.8%, αυτό ήταν πάτος. Ο Σαμαράς είναι ο ολετήρας της παράταξής μας γιατί αυτός έφερε τα ακροδεξιά μέσα σε αυτή» σημείωσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία στη ΝΔ». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντιέται με 5 δικούς του και μάλιστα εκτός γραφείων της ΝΔ και αποφασίζουν εν αγνοία των κεντρικών οργάνων του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υποστήριξε ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις για δεκάδες νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια, με απόφαση Μητσοτάκη και πως οι δυσαρεστημένοι υποψήφιοι που θα κοπούν θα στραφούν στην κίνηση που ετοιμάζει ο ίδιος.

«Περιμένουμε να δούμε πόσους θα διώξει ο κ. Μητσοτάκης για να βάλει μέσα τη νέα γενιά που επιλέγονται με δικά του κριτήρια» είπε και προέβλεψε εκλογές μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου με πιθανότερο τον Μάιο. Προειδοποίησε δε πως πλέον «η Ελλάδα θα κυβερνιέται από κυβερνήσεις συνασπισμού και όσοι ονειρεύονται οριακές αυτοδυναμίες να το ξεχάσουν. Ο κόσμος άλλαξε»

Τέλος, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία Τσίπρα για την απλή αναλογική που θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές και ζήτησε να κατέβει το όριο του «εκλέγεσθαι» από τα 25 που είναι σήμερα στα 18 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευ. Αντώναρος συζητούσε με την Κατερίνα Παπακώστα για την ίδρυση του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή (Ν.Ε.Ο.) μαζί με τον επικοινωνιολόγο Νίκο Καραχάλιο.

Σχετικά άρθρα